Γκέι Ζυγός

Γκέι Ζυγός (24 Σεπτεμβρίου-23 Οκτωβρίου)
(Διάσημος: Oscar Wilde)
Ο gay Ζυγός, είναι ένας υπέροχος άντρας, που όμως επηρεάζεται πολύ από την γνώμη των άλλων. Η συναισθηματική ισορροπία είναι σημαντική για αυτόν, όμως θα δυσκολευτεί ιδιέταιρα να ισορροπήσει ανάμεσα στα δικά του ‘θέλω’ και στα ‘πρέπει’ των άλλων. Η αποδοχή του εαυτού του ώς γκέι, δεν θα είναι κάτι εύκολο για τον άντρα Ζυγό, ο οποίος πασχίζει να είναι αρεστός και αποδεκτός από το περιβάλλον του. Έτσι, κατά περιόδους, ο γκέι Ζυγός θα βρίσκεται μετέωρος. Άλλοτε θα κρύβει με κάθε τρόπο την ομοφυλοφιλία του και άλλοτε θα εξεγείρεται ο μέσα του εαυτός, ζητώντας να εκφραστεί.

Αυτός ο εσωτερικός πόλεμος ίσως τον κάνει λιγάκι μαζεμένο στα μάτια των άλλων. Όπως και να΄χει, ο γκέι Ζυγός, δεν περνάει ποτέ απαρατήρητος από τους άλλους γκέι άντρες: ίσως είναι η φυσική του γοητεία που ξεπερνά τον μέσο όρο, ίσως είναι η εξυπνάδα και εγκεφαλικότητά του, είτε η ευγένεια και οι κομψοί του τρόποι. Το φλέρτ του γκέι Ζυγού είναι τόσο διακριτικό που μπορεί να μπερδέψει κάποιον, σχετικά με το άν ενδιαφέρεται για ερωτική γνωριμία ή αν είναι απλώς φιλικός μαζί του. Η αλήθεια είναι οτι το σέξ δεν βρίσκεται πρώτο στις προθέσεις του Ζυγού, όταν γνωρίζει κάποιον. Προτεραιότητα έχει γι’αυτόν το να μπεί πρώτα στο μυαλό του υποψήφιου εραστή του και αργότερα στο σώμα του…

Στο θέμα του σέξ είναι πολύ τρυφερός αλλά και υπομονετικός, γι’αυτό πρέπει ο εραστής του να είναι λίγο πιο τολμηρός από τον Ζυγό, αν θέλει να προχωρήσει η σχέση τους στο επόμενο στάδιο. Ένα από τα ελαττώματά του, είναι η ανασφάλεια. Αναζητά στους συντρόφους του την καθοδήγηση και την στήριξη, σε πράγματα που ο ίδιος δεν τολμά. Έτσι, παρ’όλο που δεν είναι ακριβώς περιπετειώδης, μπορεί να ξεπεράσει τα όριά του ακολουθώντας κάποιον πιο παρορμητικό σύντροφο. Ένα άλλο ελάττωμα του, είναι η επιφανειακότητα: μπορεί να απορρίψει κάποιον σύντροφο αν νομίζει οτι η εμφάνισή του ή η συμπεριφορά του εκθέτει τον ίδιο, όταν τον συνοδεύει. (Φανταστείτε τον Νίκο Σεργιανόπουλο-Ζυγό).

Η δημόσια εικόνα του γκέι Ζυγού μετρά πάνω απ’όλα. Μπορεί να υποκρίνεται τον μάτσο άντρα για να θολώσει τα νερά, ή να κρατά κρυφή την σχέση του με έναν άντρα που δείχνει θηλυπρεπής, ώστε να μην συνδεθεί το όνομά του μαζί με το όνομα ενός φανερά γκέι. Η διπλή ζωή είναι στις περισσότερες περιπτώσεις επιλογή για αυτό τον γκέι άντρα που είναι ερωτευμένος με την εικόνα του. Συνήθως, ο γκέι Ζυγός προσπαθεί να καλύψει την αδύναμη πλευρά της σεξουαλικότητάς του, διαπρέποντας σε κάποιον άλλο τομέα της ζωής του, συχνά σχετικό με τις τέχνες και τον ανώτερο πνευματικό κόσμο. Με αυτό τον τρόπο θα θελήσει να κερδίσει την κοινωνική αποδοχή που του στερεί η ομοφυλοφιλική του τάση.

 

πηγή: athensmagazine.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button