Το Trailer Της Νέας Ελληνικής Gay Ταινίας Xenia!

Ο Όντι (Νίκος Γκέλια) ζει στην Αθήνα και δουλεύει σε φαστφουντάδικο. Σε λίγες μέρες θα ενηλικιωθεί και θα περάσει σε καθεστώς «απελάσιμου» από τη χώρα. Παρά το ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, δεν έχει την ελληνική υπηκοότητα. Θεωρείται αλβανός κι ας μην έχει πάει ούτε μια φορά στην Αλβανία – ξένος κι εκεί. Συστήνεται ως Οδυσσέας, κρύβοντας το ότι είναι μισός Αλβανός.

 Ο 15χρονος («και 9μιση μήνες ακριβώς») Ντάνυ (Κώστας Νικούλι), είναι ο αδερφός του. Ένα μικρό ονειροπόλο αγρίμι που τρελαίνεται για ζαχαρωτά κι έχει για συντροφιά έναν άσπρο κούνελο. Ζει μαζί με τη μητέρα του στην Κρήτη και -εκτός από μισός Αλβανός- είναι και γκέι, που εκμεταλλεύεται το παρουσιαστικό και τη νεότητά του, κάνοντας «θελήματα» σε μεγαλύτερους άντρες. Όταν η μητέρα τους πεθαίνει, ο Ντάνυ ταξιδεύει στην Αθήνα για να πείσει τον Όντι να αναζητήσουν τον Έλληνα βιολογικό τους πατέρα, κερδίζοντας την ιθαγένεια και χρήματα. Ακόμα, θα προσπαθήσει να τον πείσει να ακολουθήσει το όνειρό του και της μητέρας του, συμμετέχοντας σε κάποιο τηλεοπτικό τάλεντ σόου.

 

Η νέα ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα, “Xenia”, είναι ένα ονειρικό ταξίδι ενηλικίωσης των δύο αδερφών (και κυρίως του 15χρονου Ντάνυ) στην αφιλόξενη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, όπου έρχονται αντιμέτωποι με τον φασισμό και τη βία των «Παναγιώταρων» που βρίσκονται παντού γύρω μας. Και θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική ταινία, αν δεν βουτούσε τόσο βαθιά στην υπερβολική πλοκή μιας δαιδαλώδους τηλεοπτικής σαπουνόπερας στο δεύτερο μισό της, στην κορύφωση δηλαδή της ιστορίας των δύο αδερφών. Ειδικά στις σκηνές που γυρίστηκαν σε ένα σπίτι στο Πανόραμα (που μοιάζει εκπληκτικά με εκείνο στους «Κλέφτες» του Μάκη Παπαδημητράτου), όπου υποτίθεται ζει με την οικογένειά του ο υποψήφιος Χρυσαυγίτης δήμαρχος (Γιάννης Στάνκογλου) που αναζητούν τα δυο αδέρφια, φαίνεται να επιστρέφει ο Κούτρας της «Αληθινής Ζωής«, πετώντας τουλάχιστον τον γράφοντα τελείως εκτός κλίματος.

 

Παρόλα αυτά, θα ήταν άδικο να σταθεί κανείς μόνο σε αυτό όταν μιλά για το “Xenia” (ο τίτλος αναφέρεται σε ένα απ’ τα δεκάδες εγκαταλειμμένα ξενοδοχεία του Ε.Ο.Τ. «Ξενία», όπου βρίσκουν για λίγο καταφύγιο ο Όντι και ο Ντάνυ). Η τέταρτη ταινία του Κούτραπλημμυρισμένη από μουσική και χορό, με μερικές εξαιρετικά καλοστημένες σκηνές (με προεξέχουσες τις βγαλμένες από τη φαντασία του Ντάνυ ονειρικές συναντήσεις του με τη μητέρα του, τον κούνελό του -Ντίντο- και τον «δασύτριχο» πατέρα του αλλά και τη συγκλονιστικά ρεαλιστική σκηνή του χρυσαυγίτικου πογκρόμ με τη συνεργασία και κάλυψη της αστυνομίας), με άφθονο καλόγουστο χιούμορ και συνολικά θετικές ερμηνείες από τους περισσότερους πρωταγωνιστές, κάθε άλλο παρά για… πέταμα είναι, κάτι που επιβεβαιώνει και η επιλογή της στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννώναλλά και η -φεστιβαλικά τουλάχιστον- μακρά συνέχεια που πιστεύω ότι θα έχει.

 

Ωστόσο, η αίσθηση μιας υπερβολικά φορτωμένης ιστορίας που κάπου στη μέση αλλάζει απότομα πορεία, υπερισχύει του μαγικού ρεαλισμού που μέχρι ενός σημείου παντρεύει με δεξιοτεχνία την σκληρότητα με την τρυφερότητα, αγγίζοντας ευαίσθητες χορδές και χορταίνοντας με αισιόδοξες εικόνες, σκέψεις και μουσική τον θεατή.

Η τέταρτη ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα “Xenia” έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στις Κάννες, στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα». Θα τη δούμε στις ελληνικές αίθουσες στις 9 Οκτωβρίου, σε διανομή Feelgood Entertainment, ενώ νωρίτερα, στις 18 Ιουνίου, θα διανεμηθεί στη Γαλλία.

Το Trailer Της Νέας Ελληνικής Gay Ταινίας Xenia!

 

 πηγή: geigreek.com

ΓΚΕΙ ΑΝΤΡΕΣ

 

 

γκει ερωτικες ιστοριες

 

 

 

γκει σεξ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button