Ταπεινογραφία: The PRIDE Version

Ταπεινογραφία: The PRIDE Version
Τι σημαίνει για σενα περηφάνεια; Με ρώτησε ένας φίλος. Και μου χτύπησε λίγο κόκαλο γιατί εκείνη τη στιγμή δεν αισθανόμουν πολύ περήφανος. Όμως μήπως τελικά αυτό είναι το μήνυμα του pride; H επανεφεύρεση της περηφάνιας σου στα δύσκολα;

Περηφάνια σημαίνει (και προσπαθούμε να σημαίνει):

1). Να μην απολογείσαι για ότι οι άλλοι σου ζητάνε να απολογηθείς. Και να ζητάς συγγνώμη από τον εαυτό σου και μόνο, για ότι μέσα στο παιχνίδι της χαράς σου, μπορεί να προσέβαλε την ίδια την ιδέα της χαράς.
2). Να είσαι ευγνώμων όταν κάποιος σου λέει “σ’ αγαπώ” και να μην φοβάσαι να πεις το ίδιο.
3). Να μυρίζεις τη σάρκα του φίλου σου με την ίδια ευδαιμονία που νοιώθεις όταν ακούς μια μουσική που σε ταξιδεύει.
4). Να μην ντρέπεσαι για τις σεξουαλικές “βρωμιές” σου, όταν γίνονται μεταξύ δύο συναινούντων ενηλίκων. Και να πεις ψέμματα γι αυτές στον ψυχαναλυτή σου. Τον πληρώνεις να σου λύσει άλλα θέματα, όχι το πως γαμιέσαι.
5). Να βρεις τα αρχίδια και να ξεκαθαρίσεις στο σόι σου και τους φίλους σου, το ποιος είσαι και το τι θέλεις. Αν μετά δε σε θέλουνε, δεν ήταν ποτέ φίλοι σου, ή σόι σου.pony
6). Να αγκαλιάσεις τον εαυτό σου όπως είναι. Φυσιολογικό να σου αρέσει να έχεις six pack, αφύσικο να νομίζεις πως δεν έχεις ζωή αν δεν έχεις six pack.
7). Nα θες να είσαι αποδεκτός αλλά να μην το ζητιανεύεις. Και να μη χαλιέσαι όταν δεν είσαι. Αν αποδέχεσαι εσύ τον εαυτό σου, αρκεί για να σε αποδεκτούν αυτοί που σου αξίζουν.
8). Το ν’ αγαπάς ή να αγαπιέσαι, (γονείς, γκόμενους, φίλους) είναι διαφορετικό απο το να έχεις ανάγκη επειδή έτσι πρέπει, να το κάνεις.
9). Η σεξουαλικότητα σου δεν ορίζεται από καμία νόρμα. Ούτε gay, ούτε straight. Oι μιμήσεις συμπεριφοράς, δεν σε εξασφαλίζουν, σε διαλύουν.
10). Μην κάνεις ή πεις ποτέ αυτό που δε θες να σου κάνουν ή να σου πουν. Οι εύκολοι χαρακτηρισμοί, όχι μόνο εύκολα καίγονται, καίνε και σένα μαζί.
11). Λόγω συνθηκών, ανήκεις σε κάτι που λέγεται gay κοινότητα. Να θυμάσαι όποτε και αν σου πει κάποιος ότι αυτό είναι γκέτο, πως δεν το κάναμε εμείς, αλλά εκείνοι για να είμαστε μακριά τους.Υπερασπίσου το “γκέτο” σου, και πάλεψε για να μην είναι έτσι.
12). Μην εκλογικεύεις αυτό που σου δίνει απόλαυση, στα πλαίσια που σε κρατάει ασφαλή και δημιουργικό. Μην κριτικάρεις, τη διαφορετική απόλαυση του άλλου.
13). Δεν είσαι το κέντρο του σύμπαντος. Είσαι μια σημαντική οντότητα σε αυτό, κι αυτό πρέπει να σε κάνει χαρούμενο και υπερήφανο.
14). Η σεξουαλική σου επιλογή, δεν είναι προσωπική στάση. Είναι πολιτική και θαραλέα. Ποτέ μην το ξεχνάς.
15). Οι περισσότεροι άνθρωποι, δεν είχαν ποτέ το δικαίωμα της επιλογής απέναντι σε αυτό που τους κάνει ευτυχισμένους. Εσύ το είχες. Υπερασπίσου το και κάνε ότι μπορείς για να βοηθήσεις να το υπερασπιστούν όσοι δεν έχουν μάθει τον τρόπο.
16). Είσαι ένας αιώνια έφηβος. Οκ, αυτό πληρώνεται μεν. Δεν σου δίνει τεράστια χαρά δε; Απόλαυσέ το.
17). “Όλοι μας γεννιόμαστε στον υπόνομο αλλά μερικοί από μας μπορούμε να κοτάζουμε τα άστρα”. Έγραψε ο πρώτος gay pop star Όσκαρ Ουάιλντ.
18). Έχεις περισσότερες ευκαιρίες να κάνεις πράγματα που όλοι ονειρεύονται αλλά δεν τα κάνουν. Δες αυτή την ευκαιρία σαν βατήρα δημιουργίας κι όχι αυτοκαταστροφής.
19). Μπορείς να ποθείς, να καβλώνεις και να αγαπάς. Κι έχεις ξεκαθαρίσει ότι είναι καλό όλα αυτά να συμβαίνουν μαζί, δεν συμβαίνει όμως τίποτα κακό όταν συμβαίνουν χώρια.
20). Είσαι η ζωντανή απόδειξη του ότι η κάβλα, η επιθυμία ο έρωτας, όπως θες πέσ’ τα, δεν είναι κάτι που καταπιέζεται και φορμάρεται μέσα από μικροαστικές, θρησκευτικές οπτικές. Αλλά μια συμπαντική επαναστατική ενέργεια πανέμορφων ιριδισμών και δημιουργικών εκρήξεων. Έτσι να το ζήσεις, κι έτσι να το μεταδώσεις. Η χαρά είναι το πιο μεταδοτικό “νόσημα” αν τη βιώνεις και την υπερασπίζεσαι ως τέτοια.

 

πηγή: avmag.gr

γκει γνωριμίες

 

γκει ερωτικες ιστοριες

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button