Στύση

Κατά την στύση το πέος μεγαλώνει επτά με οκτώ φορές. Συνήθως κατά την στύση, τα  μικρά πέη μεγαλώνουν περισσότερο από τα μεγάλα.  Μελέτες έδειξαν ότι πέη με μήκος 7,5 έως 9 εκατοστά σε κατάσταση ηρεμίας, κέρδιζαν γύρω στους 7,5 με 8 πόντους σε στύση, διπλασιάζοντας σχεδόν το μήκος τους. Τα μεγαλύτερα πέη που είχαν μήκος 10 έως 11,5 εκατοστά σε χαλάρωση, μεγάλωναν μόνο 7 με 7,5 πόντους κατά τη στύση. Είναι δυνατό μάλιστα σε άνδρες που το μέγεθος του πέους τους σε χαλάρωση είναι μικρότερο, σε στύση να γίνεται μεγαλύτερο από το πέος άλλων ανδρών.

Πως λειτουργεί: Σε όλο το μήκος του πέους υπάρχουν δύο σηραγγώδη σώματα και το σπογγώδες σώμα, το οποίο αρχίζει από χαμηλά και φτάνει στην άκρη του σχηματίζοντας τη βάλανο (κεφαλάκι). Αυτά τα διατρέχει ένα μεγάλο δίκτυο από αιμοφόρα αγγεία  και λειτουργούν σαν σφουγγάρια που γεμίζουν με αίμα. Όταν φουσκώσουν φράζουν τις εξόδους του αίματος και έτσι το πέος παραμένει σκληρό ακόμα και μετά τη εκσπερμάτωση. Όταν το πέος χαλαρώνει αδειάζουν από το αίμα και ξαναγεμίζουν στην επόμενη στύση. Μερικές φορές όταν η ουροδόχος κύστη είναι γεμάτη, πιέζει τα αγγεία και μπορεί να προκληθεί στύση χωρίς να υπάρχει ερεθισμός.

Δυσλειτουργίες στην στύση μπορεί να οφείλονται σε ψυχολογικούς παράγοντες, αγγειακές παθήσεις, ορμονικά προβλήματα, στην κατανάλωση ορισμένων φαρμάκων, αλκοόλ, ναρκωτικών ή μπορεί να είναι νευρικής φύση (νευροπάθεια).
Πάντως να θυμάσαι ότι το πέος σου δεν λειτουργεί με απλά παραγγέλματα. Αν τυχόν κάτι δεν πάει καλά με την στύση σου, αναρωτήσου πρώτα-πρώτα αν ο άλλος πραγματικά σε ανάβει ή αν η όλη κατάσταση είναι αρκετά ερεθιστική για σένα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button