Δευτέρα 20 Ιανουαρίου: …ποτέ ξανά Ροζ Τρίγωνα (Ηράκλειο)

H πρωτοβουλία για τη δημιουργία αντισεξιστικής/αντιομοφοβικής ομάδας στο Ηράκλειο προβάλουμε την, βασισμένη στο θεατρικό έργο του Martin Sherman, ταινία Bent. Η προβολή θα γίνει τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα Οδυσσέα Ελύτη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού.

Η ταινία Bent του σκηνοθέτη Sean Mathias, παραγωγής 1997, αναφέρεται στη δίωξη των ομοφυλόφιλων την περίοδο της ναζιστικής Γερμανίας και την εξόντωση πολλών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

 
Πρωταγωνιστής είναι ο Μαξ, ένας απελευθερωμένος σεξουαλικά ομοφυλόφιλος άντρας στο Βερολίνο του 1934, ο οποίος συζεί μ’ έναν χορευτή, τον Ρούντυ. Εκείνη τη χρονιά ο Χίτλερ, με το πρόσχημα της οργάνωσης πραξικοπήματος, αποφασίζει να καθαιρέσει και να απομακρύνει τους ομοφυλόφιλους από τα στρατεύματα του, θεωρώντας την ομοφυλοφιλία εκδήλωση εκφυλισμού της Άριας φυλής και καθιστώντας τη παράνομη. Απαγορεύεται όχι μόνο κάθε εκδήλωση ομοφυλοφιλικής διάθεσης, αλλά ακόμη και η σκέψη και η φαντασίωση.
 
Ο Μαξ και ο Ρούντυ γίνονται αναπόφευκτα στόχος άγριου διωγμού. Ο δεύτερος δεν επιβιώνει, ενώ ο Μαξ καταλήγει στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου. Εκεί, η γνωριμία του με τον Χορστ γίνεται αφορμή για να συγκρουστούν η αξιοπρέπεια, οι προσδοκίες και ο έρωτας με την σκληρή πραγματικότητα της επιβίωσης.

Σκηνοθεσία: Sean Mathias bent

Πρωταγωνιστούν οι: Clive Owen, Lothaire Bluteau, Ian McKellen, Mick Jagger, Jude Law, Rachel Weisz 

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το “Φαγητό με την αγάπη μας” είναι, όπως πάντα, ευπρόσδεκτα.

Αντισεξιστές/τριες και ΛΟΑΤ του Ηρακλείου δεν ξεχνάμε τι σημαίνει φασισμός

 

 

 

πηγή: www.10percent.gr

 

Γκέι τρίο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button