Πρωκτικό σεξ

Το πρωκτικό σεξ όταν γίνεται χωρίς προφυλακτικό είναι από τις πιο επικίνδυνες επαφές για την μετάδοση του hiv αλλά και των άλλων σεξουαλικά μεταδιδομένων νοσημάτων. Ο βλεννογόνος του πρωκτού είναι αρκετά λεπτός με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εύκολα αμυχές που μπορεί να γίνου είσοδοι κάποιου ιού στο σώμα μας. Εξάλλου ο βλεννογόνος του εντέρου είναι φτιαγμένος να έχει πολύ μεγάλη απορροφητικότητα για να απορροφά τις θρεπτικές ουσίες των τροφών, αλλά με τον ίδιο τρόπο μπορεί να απορροφήσει αίμα ή σπέρμα και τους ιούς που αυτά μπορεί να περιέχουν. Επειδή η βλέννα που εκκρίνει ο βλεννογόνος δεν είναι αρκετή για να βοηθήσει τη διείσδυση του πέους στον πρωκτό, μπορεί να δημιουργηθούν μικροτραυματισμοί και στο πέος. Για αυτό το λόγο ακόμα και αυτός που διεισδύει μπορεί να κινδυνεύσει από κάποια μόλυνση.
Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσει κανείς το πρωκτικό σεξ είναι τό προφυλακτικό και το υδατοδιαλυτό λιπαντικό.

Μερικοί άνθρωποι έχουν το αίσθημα ότι θέλουν να αφοδεύσουν όταν το πέος διεισδύει στον πρωκτό τους. Αυτό είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα γιατί ο σφικτήρας ανοίγει όπως στην  περίπτωση που αφοδεύουμε, με αποτέλεσμα να στέλνει το ανάλογο μήνυμα στον εγκέφαλο. Μην φοβάσαι δεν θα συμβεί τίποτα. Μετά από λίγο το συναίσθημα αυτό φεύγει και με τον καιρό θα μάθεις να το αγνοείς.
 
Άνθρωποι που δεν κάνουν συχνά πρωκτικό σεξ συνήθως πονάνε λίγο στην αρχή. Αν δώσεις λίγο χρόνο στον σφικτήρα σου να χαλαρώσει και να συνηθίσει την ύπαρξη του πέους, ο πόνος θα φύγει και θα δώσει σιγά-σιγά θέση στην ηδονή. Με το συχνό πρωκτικό σεξ ο έξω σφικτήρας χαλαρώνει ως ένα βαθμό, με αποτέλεσμα να οι διεισδύσεις να γίνονται πιο εύκολες. Πάντως σε καμία περίπτωση το πρωκτικό σεξ δεν προκαλεί ακράτεια.

Αν κατά τη διείσδυση υπάρξει τραυματισμός ή πόνος, ο σφικτήρας θα συσπαστεί αυτόματα και θα πρέπει να ξαναχαλαρώσει για να συνεχίσεις, αλλιώς το σεξ θα γίνει μια πολύ οδυνηρή υπόθεση. Αν γίνει διείσδυση χωρίς να έχει χαλαρώσει ο σφικτήρας, θα πονέσεις πολύ και  μπορεί να προκληθούν προβλήματα όπως ραγάδες κ.α.

Όταν εκσπερματώνεις ο σφικτήρας σου συσπάται. Ο σύντροφός σου θα πρέπει να τραβηχτεί από μέσα σου απαλά και όχι βίαια διαφορετικά θα πονέσεις ή μπορεί να προκληθούν τραυματισμοί.

Καμιά φορά κατά τη διείσδυση μπορεί να δεις αίμα. Αυτό σημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί κάποιος τραυματισμός. Αν το αίμα συνεχίζει και συνδέεται με πόνο, είναι καλύτερα να σταματήσεις αμέσως και να αναζητήσεις την βοήθεια κάποιου γιατρού.

Ο φόβος του βρώμικου
Από μικρούς μας έχουν μάθει ότι ο πρωκτός μας είναι κάτι βρώμικο αφού είναι η έξοδος για τα κόπρανα. Για το λόγο αυτό κάποιοι θεωρούν το πρωκτικό σεξ βρώμικο. Καμιά φορά μπορεί να λερωθούμε κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ. Υπάρχουν όμως τρόποι για να το αποφύγουμε:.

  • Είναι καλύτερα να έχεις πάει στην τουαλέτα πριν κάνεις πρωκτικό σεξ. Έτσι και εσύ θα είσαι πιο χαλαρός και θα αποφύγεις κάποιο «ατύχημα».
  • Αν αισθάνεσαι το έντερο σου γεμάτο, καλύτερα να περιμένεις έως ότου πας τουαλέτα.
  • Καλό είναι να έχεις πλυθεί πριν το σεξ. Θα είσαι πιο άνετος, ενώ μειώνεις τον κίνδυνο να μεταδώσεις στο σύντροφο σου κάποιο μικρόβιο.
  • Μερικοί προτιμούν να κάνουν πρωκτικό ντους πριν το σεξ. 
  • Το προφυλακτικό μας προφυλάσσει και σε αυτή την περίπτωση.

πηγή: gaysexualhealth.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button