Τελικά οι πεθερές γίνονται «αιτία πολέμου» και στα ομόφυλα ζευγάρια

Λίγους μήνες μετά τη «σφραγίδα» του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στη Γαλλία, ένας 22χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών στην πόλη Αλενσόν επειδή ξυλοκόπησε τον σύζυγό του. Το νεόνυμφο ζευγάρι αντί να γιορτάσει την πρώτη νύχτα του γάμου του, αναλώθηκε σε «ομηρικούς» καβγάδες.

Ο ένας από αυτούς είπε στους αστυνομικούς ότι ο 22χρονος σύζυγός του τον χτύπησε στο κεφάλι και, όταν έπεσε στο πάτωμα, άρχισε να τον κλοτσάει παντού.

Αφορμή για τον καβγά στάθηκε μια διαφωνία που προέκυψε μεταξύ τους όταν άρχισαν να συζητούν για τις πεθερές τους.

Ο νεαρός ιδιαίτερα «πολεμοχαρής» και γνωστός στις Αρχές από παλαιότερες καταδίκες του, επιτέθηκε και στους αστυνομικούς, τραυματίζοντας δύο από αυτούς στα χέρια. 

Τη Δευτέρα οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο και ο δικαστής, παρά την έκκληση του δαρμένου συζύγου που ζητούσε «να του δώσουν μια ευκαιρία», έκρινε ότι δεν αρκούν τα συζυγικά δεσμά και αντί για μήνα του μέλιτος τον καταδίκασε σε φυλάκιση 1,5 έτους.

Η Γαλλία έγινε η 14η χώρα στον κόσμο που αναγνωρίζει το νομικό καθεστώς του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας, που επικύρωσε το νόμο που αναγνωρίζει το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στο γάμο και την υιοθεσία ήρθε αντιμέτωπο με θύελλα αντιπαραθέσεων και διαδηλώσεων στους δρόμους,

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

πηγή: http://news.in.gr

Γκει γαμος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button