«Πες το σ’ εμάς»: Πρόγραμμα για την καταγραφή ομοφοβικών επιθέσεων από την ΜΚΟ Colour Youth

«Πες το σ’ εμάς»: Πρόγραμμα για την καταγραφή ομοφοβικών επιθέσεων από την ΜΚΟ Colour Youth
Πρόγραμμα για την καταγραφή περιστατικών ομοφοβικών επιθέσεων υλοποιεί η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας». Πρόκειται για το έργο  «Πες το σ’ εμάς» που επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της βίας και των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή έκφρασης φύλου.
Μέσω του προγράμματος αυτού καταγράφονται περιστατικά ομοφοβικής και τρανσφοβικής βίας και διακρίσεων κατά LGBTQ ανθρώπων, ενώ θα προσφέρεται ψυχολογική και νομική υποστήριξη.

Οι υπηρεσίες του προγράμματος παρέχονται ανώνυμα και δωρεάν, σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, εντός της Περιφέρειας Αττικής από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου, μπορούν να καταγραφούν περιστατικά ομοφοβικής/τρανσφοβικής βίας και διακρίσεων, που αναφέρονται και από μάρτυρες των περιστατικών αυτών.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν μέσω της φόρμας επικοινωνίας που διατίθεται στην ιστοσελίδα του Έργου (www.pestosemas.com).

«Πες το σ' εμάς»: Πρόγραμμα για την καταγραφή ομοφοβικών επιθέσεων
Το έργο αποσκοπεί στην εκπαίδευση των στελεχών και εθελοντών των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών για την κατάλληλη υποστήριξη των θυμάτων βίας ή διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή έκφρασης φύλου.

Ακόμα, στοχεύει στην ανάδειξη του προβλήματος και της έλλειψης πρωτοβουλιών από την Πολιτεία μέσω της οργανωμένης, συστηματικής καταγραφής περιστατικών ομοφοβικής/τρανσφοβικής βίας και διακρίσεων, με βάση το πρότυπο του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας του οποίου η Colour Youth είναι μέλος.

Επίσης, αποσκοπεί και στην ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας και ιδίως της νεολαίας στα ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τη βία και τις διακρίσεις εις βάρος LGBTQ ανθρώπων.

Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ[για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Η Colour Youth, διεξάγει το έργο – σε εθελοντική βάση – από τον Απρίλιο του 2014, έχοντας ήδη συγκεντρώσει αρκετές καταγραφές.

Πηγή: pestosemas.com

γκει ερωτικες ιστοριες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button