Παθήσεις πέους

Παθήσεις πέους
Οι πιο συχνές παθήσεις που σχετίζονται με το πέος είναι η βαλανίτιδα, η ποσθίτιδα, η φύμωση και η παραφύμωση.
πέος

Βαλανίτιδα και Ποσθίτιδα
Βαλανίτιδα είναι η φλεγμονή της βαλάνου (κεφαλάκι) του πέους, ενώ ποσθίτιδα η φλεγμονή της ακροπροσθίας (πετσάκι). Καμιά φορά μπορεί να συμβούν ταυτόχρονα (βαλανοποσθίτιδα).
Τι την προκαλεί:
Η πιο συνηθισμένη αιτία που προκαλεί τη βαλανίτιδα, είναι η μόλυνση από βακτήρια ή μύκητες και προέρχεται συνήθως από την ελλιπή καθαριότητα του πέους. Εάν υπάρχει φίμωση, ο καθαρισμός είναι πιο δύσκολος και έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να παρουσιαστεί βαλανίτιδα.
Ακόμη, η βαλανίτιδα μπορεί να εμφανισθεί ως αντίδραση στις χημικές ουσίες των απορρυπαντικών ή των σαπουνιών ή σε υλικά που δημιουργούν ερεθισμούς, όπως, για παράδειγμα, τα μάλλινα.
Συμπτώματα:
Πρήξιμο της βαλάνου και της πόσθης (του δέρματος που περιβάλλει το πέος).
Πόνος ή φαγούρα.
Μέτρια έως άφθονη επιφανειακή έκκριση (έκκριμα λευκού χρώματος) από το πέος.
Η περιοχή των γεννητικών οργάνων μπορεί να κοκκινίσει και να είναι υγρή.
Μερικές φορές, το πέος πρήζεται και όταν τραβάς την ακροποσθία (το πετσάκι) προς τα πίσω πονάει πολύ.
Θεραπεία:
Στις περισσότερες περιπτώσεις, η βαλανίτιδα και η βαλανοποσθίτιδα υποχωρούν με επιμελές και τακτικό πλύσιμο.
Συμβουλές:
-Καλό είναι να καθαρίζεις καλά το πέος σου όταν πλένεσαι ώστε να αποφύγεις την εμφάνιση ή την επανεμφάνιση τους. κατά το πλύσιμο
-Φρόντισε στο πλύσιμο να τραβάς προς τα πίσω την ακροποσθία σου καθαρίζοντας έτσι την βάλανο (κεφαλάκι) και την κορόνα και να χρησιμοποιείς άφθονο νερό στο ξέπλυμα.
-Χρησιμοποίησε ήπια καθαριστικά χωρίς σαπούνι, όπως αυτά για τις ευαίσθητες περιοχές.

Φίμωση
Η φίμωση είναι μια κατάσταση, όπου η ακροποσθία δεν μπορεί να τραβηχτεί προς τα πίσω και καλύπτει συνεχώς το κεφάλι του πέους.
Σε μερικούς άνδρες η κατάσταση αυτή δεν είναι πολύ ενοχλητική. Πολλοί όμως έχουν πόνους όταν έχουν στύση καθώς και κατά την διάρκεια του σεξ.
Ακόμα επειδή δεν μπορεί να καθαριστεί καλά η περιοχή, κινδυνεύεις από βαλανίτιδα ή λοιμώξεις του ουροποιητικού σου συστήματος.
Η φίμωση θεραπεύεται με μια απλή επέμβαση.

Παραφίμωση
Όταν έχεις αυτή την πάθηση, η ακροποσθία σου (πετσάκι) τραβιέται πίσω από την βάλανο (κεφαλάκι) και δεν επανέρχεται ώστε να την καλύψει πάλι. Με αυτό τον τρόπο το κεφάλι του πέους σφίγγεται και πρήζεται (αφού το αίμα δεν μπορεί να φύγει προς τα πίσω) και πονάει.
Μπορεί να καταφέρεις να τραβήξεις την ακροποσθία (το πετσάκι) προς τα εμπρός χρησιμοποιώντας άφθονο λιπαντικό, όμως η παραφίμωση θα επανέλθει. Σε αυτή την περίπτωση καλύτερα να ζητήσεις τη συμβουλή κάποιου γιατρού.

Πηγή: gaysexualhealth.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button