Πάπας Φραγκίσκος: “Η εκκλησία δεν πρέπει να επεμβαίνει στις ζωές των lgbt”

Έχει μάλλον γίνει μια ευχάριστη -για εμάς- συνήθεια στον νέο πάπα να κάνει δηλώσεις ανεκτικότητας και σαφώς ριζοσπαστικές για την καθολική εκκλησία. Την Πέμπτη λοιπόν δήλωσε οτι η εκκλησία δεν θα πρέπει να επεμβαίνει στις προσωπικές ζωές των lgbt ατόμων. “Η θρησκεία έχει το δικαίωμα να εκφράζει άποψη και να είναι στην υπηρεσία των ανθρώπων, αλλά ο θεός στη δημιουργία μας αφήνει ελεύθερους: Δεν είναι δυνατόν να επεμβαίνουμε στη ζωή ενός ατόμου.” δήλωσε σε συνέντευξή του ενώ εξακολουθεί να στηρίζει τις προηγούμενες δηλώσεις του στις οποίες τάχθηκε κατά των gay διακρίσεων (περισσότερα εδώ).

“Όσο ήμουν στο Buenos Aires έλαβα γράμματα από lgbt άτομα στα οποία ανέφεραν οτι έχουν κοινωνικά πληγωθεί από την εκκλησία. Η εκκλησία δεν θέλει να το κάνει αυτό. Πείτε μου όταν ο θεός κοιτάει ένα gay άτομο το κοιτάει με αγάπη ή το απορρίπτει; Πάντα πρέπει να σκεφτόμαστε με γνώμονα τον άνθρωπο.”

Και τέλος δεν παρέλειψε να αναφέρει και το θέμα των γυναικών ιερέων απλά λέγοντας: “Οι γυναίκες κάνουν βαθιές ερωτήσεις οι οποίες θέλουν απάντηση. Η εκκλησία δεν μπορεί να είναι αυτό που είναι χωρίς την γυναίκα και τον ρόλο που έχει να παίξει.”

 Παπας Φραγκισκος δηλωσεις

 

πηγή: www.avmag.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button