Όρχεις

Όσχεο (σάκος των όρχεων): Είναι ένας σάκος από ρυτιδωμένο δέρμα που κρέμεται κάτω από το πέος και περιέχει τους όρχεις. Χωρίζεται στη μέση από μία μεμβράνη, που στην επιφάνεια φαίνεται σαν μια ραφή και λέγεται οσχεϊκή ραφή. Το δέρμα του οσχέου έχει σκούρο χρώμα και αραιές τρίχες.
Κάτω από την επιδερμίδα υπάρχει ένας λείος μυς, ο δαρτός χιτών, που με το κρύο συστέλλεται, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται το όσχεο και να ζαρώνει το δέρμα του.

Ορχεις: Είναι λείοι ωοειδείς αδένες που μοιάζουν με μεγάλα φασόλια. Συνήθως ο αριστερός όρχις κρέμεται λίγο χαμηλότερα από τον δεξιό ώστε να μην τρίβονται μεταξύ τους όταν περπατάμε. Το ύψος των όρχεων καθορίζεται από μικρούς μυς, τους κρεμαστήρες μυς. Η θέση τους μπορεί επίσης να αλλάξει ανάλογα με την σεξουαλική διέγερση, τα συναισθήματά και τη θερμοκρασία του οσχέου.
Οι όρχεις βρίσκεται έξω από το σώμα μας επειδή για να παραχθούν τα σπερματοζωάρια χρειάζονται θερμοκρασία δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη από εκείνη του σώματος. 

Πολλοί γιατροί συνιστούν να αποφεύγουμε τα στενά και ελαστικά σλιπάκια και να προτιμάμε τα υφασμάτινα μποξεράκια που επιτρέπουν τον αερισμό των όρχεων και διατηρούν χαμηλή την θερμοκρασία τους.

Εκτός από τα σπερματοζωάρια οι όρχεις παράγουν και τις ανδρικές ορμόνες (τα ανδρογόνα) με πιο γνωστή την τεστοστερόνη που είναι υπεύθυνη για την σεξουαλική λειτουργία του άνδρα

Επιδιδυμίδα: είναι ένας σωλήνας που τεντωμένος φτάνει τα πέντε με επτά μέτρα και βρίσκεται στην πίσω πλευρά του κάθε όρχη. Η επιδυμίδα αποτελεί συνέχεια του  σπερματικού πόρου. Τα σπερματοζωάρια, που παράγονται στους όρχεις, μεταφέρονται στην επιδιδυμίδα μέσω του σπερματικού πόρου και αποθηκεύονται. Κάθε πόρος περνάει πίσω από την ουροδόχο κύστη και εκεί ενώνεται με τον αγωγό μιας κύστης που ονομάζεται σπερματοδόχος κύστη, σχηματίζοντας έναν αγωγό εκσπερμάτωσης. Οι δύο αυτοί αγωγοί περνούν μέσα από τον προστάτη και την ουρήθρα. Καθεμία από τις δύο σπερματοδόχους κύστες περιέχει δύο έως τρία χιλιοστά του λίτρου παχύρρευστο υγρό όπου τρέφονται και κολυμπούν τα σπερματοζωάρια.

Περίνεο: είναι το κομμάτι δέρματος που συνδέει τον δακτύλιο του πρωκτού με τους όρχεις. Εκεί καταλήγουν πολλά νεύρα με αποτέλεσμα να είναι πολύ ένα πολύ ευαίσθητο σημείο που μπορεί να προσφέρει και μεγάλη ηδονή.

Για την γραφική αναπαράσταση δες : Βικιπαίδεια

Πηγή: gaysexualhealth.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button