«Ναι» σε γάμους ομοφυλοφίλων και από την αγγλική Βουλή

Η μοναδική εκκρεμότητα που απομένει έως ότου το νομοσχέδιο γίνει νόμος είναι η τυπική επικύρωσή του από την βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία αναμένεται εντός της εβδομάδας. Το τελευταίο πραγματικό εναπομείναν εμπόδιο ξεπέρασε το βράδυ της Τρίτης το νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τους γάμους ομοφυλοφίλων στην Αγγλία και την Ουαλία, καθώς υπερψηφίστηκε από την κάτω Βουλή των Κοινοτήτων.

Προηγουμένως, το νομοσχέδιο είχε εγκριθεί ομόφωνα, με μικρές βελτιωτικές τροποποιήσεις, από την άνω Βουλή των Λόρδων. britain

Η μοναδική εκκρεμότητα που απομένει έως ότου το νομοσχέδιο γίνει νόμος είναι η τυπική επικύρωσή του από την βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία αναμένεται εντός της εβδομάδας. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο και επιβλέπει το νομοσχέδιο, η βασιλική έγκριση θα δοθεί πιθανώς την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Οι πρώτοι γάμοι αναμένεται να λάβουν χώρα το καλοκαίρι του 2014.

Σημειώνεται πως ο Συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε ταχθεί υπέρ του νομοσχεδίου, διχάζοντας ωστόσο το κυβερνών κόμμα, καθώς οι βουλευτές των Συντηρητικών είχαν σε δύο προγενέστερες περιπτώσεις καταψηφίσει την επίμαχη πρόταση.

Μάλιστα, ακτιβιστές που εναντιώνονται στους γάμους ομοφυλοφίλων έχουν προειδοποιήσει πως η στάση του βρετανού πρωθυπουργού θα του στοιχίσει πολιτικά στο μέλλον.

Στον αντίποδα, το σχέδιο νόμου υποστηρίχθηκε πλήρως από τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς και τους συμπολιτευόμενους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

Πηγή: σκάι.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button