Το υπέροχο μήνυμα του Καπουτζίδη κατά της ομοφοβίας

Το υπέροχο μήνυμα του Καπουτζίδη κατά της ομοφοβίας: Ο Γιώργος Καπουτζίδης ξέσπασε μετά το αιματοκύλισμα σε μπαρ ομοφυλόφιλων στο Ορλάντο, με ένα κείμενο που αξίζει να το διαβάσεις.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης ανέβασε μία φωτογραφία στο instagram από σκηνή του σίριαλ “Εθνική Ελλάδος”, στην οποία συνοψίζεται η αρνητική αντιμετώπιση γειτόνων προς την ομοφυλόφιλο ήρωα της σειράς, όπως θα δείτε με αυτό που είναι γραμμένο στην πόρτα του σπιτιού του.
Μαζί με την φώτο, έγραψε και ένα μικρό κείμενο κατά της ομοφοβίας το οποίο ανέφερε:

“Κανείς δεν γεννήθηκε με μίσος. Δεν γεννιέσαι μ’ αυτό, το μαθαίνεις. Το διδάσκεσαι. Στο σπίτι, στο σχολείο, στην τηλεόραση. Υπάρχει παντού, κρυμμένο και στα πιο αθώα πράγματα. Σε ένα ανέκδοτο που θα πει κάποιος φίλος σε μια παρέα, σε χαλαρές συζητήσεις που θα ακούσεις σε μια ψυχαγωγική εκπομπή με συνεντεύξεις ή με κους κους. Κανείς δεν το αποκαλεί μίσος. Το λένε πλάκα, άποψη, ειλικρίνεια, ελευθερία λόγου, βρίσκουν διάφορα όμορφα ονόματα για να μην το αποκαλέσουν μίσος. Και στο διδάσκουν. Όπως το έχουν διδαχτεί κι αυτοί.

Kαι υπάρχει παντού. Σιγοβράζει. Και ξεσπά. Άλλοτε γίνεται μια βρισιά που θα ακούσεις στο δρόμο, άλλοτε μια ζωγραφιά που θα βρεις στην πόρτα σου, και σε κάποιες περιπτώσεις, γίνεται και σφαίρα. Προσπαθώ συνεχώς να το εντοπίσω και να το βγάλω απ’ τη ζωή μου. Και μαζί, και όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να το διδάξουν, άθελα τους ή και ηθελημένα!”.

Ο Γιωργος Καπουτζίδης πόσταρε το κείμενο και στο facebook:

πηγή: sport24.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button