Η Gay Κοινότητα εξελίσσεται, η Πολιτεία αδρανεί…

To Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε το
10οATHENS PRIDE με το σύνθημα «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ»
Το 2013 στην Παρέλαση το 9οAthensPride μετρήσαμε 15.000 άτομα. Ως κοινότητα κι ως θεσμός τοAthensPride επιτελέσαμε άλμα αναφορικά με την ορατότητα μέσα στην κοινωνία κι αναφορικά με τις δομές μας. Ας δούμε όμως πως ξεκίνησε:

Μάρτιος 2005: μία μικρή ομάδα αποφασισμένων κατά κύριο λόγο λεσβιών δίνουν το έναυσμα για τη διοργάνωση του πρώτου AthensPride τον ερχόμενο Ιούνιο. Οι αμφιβολίες κι οι δυσκολίες στο δρόμο φαντάζουν τεράστιες. Τις ξεπερνά μόνον η ψυχή και το πείσμα των διοργανωτ(ρι)ών. Η συμμετοχή στην παρέλαση αναμένεται αναιμική, περί τα 30 με 50 άτομα. Ανήμερα της διοργάνωσης. Η πρώτη επιτυχία: η πλατεία Κλαυθμώνος στα χέρια της LGBT κοινότητας. Περίπτερα, στολισμοί, προσδοκία, αγωνία.

Ώρα 18.30. Η παρέλαση ξεκινάει την πορεία της στην οδό Σταδίου. Αναπάντεχα, ένα ποτάμι 500 LGBTατόμων και φίλων δηλώνουν την περηφάνια τους, και την απόφασή τους να διεκδικήσουν τη θέση τους ανοιχτά στην ελληνική κοινωνία. Με μιας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, επτά ημερήσιες εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας, διαδικτυακά ΜΜΕ και κάποια τηλεοπτικά κανάλια καλύπτουν ευρύτατα και θετικότατα τα αιτήματά μας, το Pride και όλη την LGBT κοινότητα.

Επιτέλους προκαλούμε την ειδησεογραφία. Επιτέλους, μιλάμε ως κοινότητα. Η Αθήνα βγήκε από το καβούκι της. Ήταν 25 Ιουνίου 2005.

Από τότε μέχρι τώρα, ως κοινότητα κι ως θεσμός το AthensPride επιτελέσαμε άλμα αναφορικά με την ορατότητα μέσα στην κοινωνία κι αναφορικά με τις δομές μας. Ωστόσο ο δρόμος για την ισότητα και το σεβασμό παραμένει μακρύς.

Με αφορμή το περσινό Φεστιβάλ μας καταρτίσαμε έναν κατάλογο αιτημάτων (http://www.athenspride.eu/index.php/org/deltia-typou/292-2013-05-22-19-36-09). Ο κατάλογος αυτός ανανεώνεται σε όλα του τα σημεία κάθε χρόνο, χωρίς να έχει γίνει παρά αμελητέα πρόοδος από πλευράς της Πολιτείας.

Με αφορμή την επετειακή 10η διοργάνωση επιλέγουμε νατονίσουμε την αυξανόμενη δυναμική τουLGBT ακτιβισμού ως απάντηση στην αδράνεια της Πολιτείας.

Κοινός στόχος όλων είναι η εξάλειψη των διακρίσεων και η ισότητα, ενώ συνεργάζονται μέσω τηςLGBTQI Πλατφόρμας πάνω σε ποικίλες δράσειςΕπιλεκτικά αναφερόμαστε κυρίως στις νεότερες ομάδες που σχηματίστηκαν μετά την ύπαρξη του Athens Pride.

 • Αξιοσημείωτος είναι ο Εθελοντισμός του AthensPride που ως σώμα έχει αποκτήσει την δική του δυναμική με πρωτοβουλίες κοινωνικής προβολής και ευαισθητοποίησης (ποδηλατοδρομία, βίντεο, flashmob).

 • Η ιδρυτική ομάδα της ColourYouthπροήλθε από τον εθελοντισμό του AthensPride το 2011. Μαζί με το AthensPride πραγματοποίησε το πρόγραμμα «Ψήφισε για τα δικαιώματά σου» εν όψει των ευρωεκλογών. Η καμπάνια «Πες το σ’ εμάς», περιλαμβάνει την ανώνυμη καταγραφή ομο- και τρανσφοβικών περιστατικών, με δυνατότητα ψυχολογικής και νομικής στήριξης. Προετοιμάζει ένα forum, για γονείς LGBT παιδιών.

 • HGoodasYou(th) συστάθηκε το 2011 στη Θεσσαλονίκη. Στις δράσεις της περιλαμβάνονται η διόρθωση ομοφοβικού συγγράμματος Ιατροδικαστικής ( Α.Π.Θ.), η συγγραφή ενός εσωτερικού κανονισμού για το Α.Π.Θ. και το Πα.Μακ. για την προστασία των LGBT ατόμων, καθώς και η διοργάνωση του Φεστιβάλ «Not another str8 fest».

 • Το 2012 δημιουργήθηκε το LGBTAwarenessClub Ντερή-Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος – η πρώτη LGBT ομάδα σε ελληνικό ακαδημαϊκό χώρο με υποστήριξη όχι μόνο ενός σημαντικού αριθμού φοιτητ(ρι)ών, αλλά και της διοίκησης του Κολλεγίου.

 • Οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο δημιουργήθηκαν το 2012. Επικεντρώνονται στη νομική αναγνώριση και την προστασία των LGBT ζευγαριών και των γονεϊκών τους δικαιωμάτων (τεκνοθεσία, παρενθεσία κλπ).

 • Η Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση δημιουργήθηκε το 2009. Απαρτίζεται από εκπαιδευτικούς, ειδικούς ψυχικής υγείας και γενικά επαγγελματίες που ασχολούνται με την σχολική ζωή. Ασχολείται κυρίως με την αντιμετώπιση ενός τεράστιου ταμπού, τον έντονο σχολικό ομοφοβικό εκφοβισμό (homophobic bullying) και γενικά το ευαίσθητο κομμάτι της εκπαίδευσης. Εργάζεται πάνω στη δημιουργία βάσης δεδομένων με εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό.

 • Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) ιδρύθηκε το 2010 από την αναγκαιότητα μίας εξειδικευμένης οργάνωσης για την τρανς κοινότητα, που υφίσταται πολλαπλούς αποκλεισμούς. Στις επιτυχίες του συγκαταλέγεται η προσθήκη της ταυτότητας φύλου στη νομοθεσία για τα εγκλήματα μίσους (Μάρτιος 2013) και άρθρο που αφορά στην αστυνομική αυθαιρεσία και τη διερεύνηση ρατσιστικού κινήτρου ως προς αυτή. Υποστηρίζει τρανς άτομα σε νομικές υποθέσεις, στην καθημερινή τους διαβίωση καθώς και ψυχολογικά μέσω ψυχολόγου. Το νεότερο ΣΥΔ Θεσσαλονίκης υπάγεται στην κεντρική οργάνωση.

 • Η ομάδα Queertrans είναι ενεργή από το 2008 και αποτελείται από queer, τρανς, γκέι, cross-dressers, λεσβίες, straight, bi-gender, cisgender και άτομα που δεν αυτοπροσδιορίζονται με κανένα από τα δύο κυρίαρχα φύλα. Οι συναντήσεις και το φόρουμ της είναι ανοιχτά σε κάθε άτομο. Ασχολείται με τρανς θέματα, καθότι αποτελείται κυρίως από τρανς άτομα.

 • ToThessalonikiPride ιδρύθηκε τον 2012 με σκοπό την ενίσχυση της ορατότητας των LGBTατόμων στην Θεσσαλονίκη. Συνδιοργανώνει το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης, στο οποίο η συμμετοχή ήταν μαζική από τον πρώτο κιόλας χρόνο κι όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα δήμαρχος ηγήθηκε της παρέλασης.

 • Η Θετική Φωνή, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας, ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την διεκδίκηση και την προάσπιση των δικαιωμάτων, τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και ενδυνάμωση των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, την ενημέρωση, την εξάλειψη του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού, και την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του HIV.

 • Τα Checkpointλειτουργούν από το 2012 ως κέντρα πρόληψης, συμβουλευτικής κι εξέτασης για τον HIV, τις ηπατίτιδες και γενικά τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Πραγματοποιούν εκστρατείες πρόληψης και παροχής τεστ σε όλη την Ελλάδα.

 • Από το 2007, το ετήσιοOutviewFilmFestival δίνει στο αθηναϊκό κοινότην ευκαιρίανα δει εκατοντάδες LGBT ταινιώνκαι ντοκιμαντέρ.

 • Η ΟΛΚΕ (Ομοφυλοφιλική & Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας) γιορτάζει φέτος τα 10 της χρόνια. Δράσεις της ΟΛΚΕ περιλαμβάνουν την διεκδίκηση του πολιτικού γάμου (π.χ. Τήλος 2008). Προωθεί τη νομοθετική κατοχύρωση των LGBT δικαιωμάτων, σε συνεργασία με βουλευτές από διάφορα πολιτικά κόμματα, ενώ βρίσκεται σε δικτύωση με την πανευρωπαϊκή οργάνωση της ILGA (International Lesbian and Gay Association).

 • Άλλες ομάδες που υποστηρίζουν το AthensPride από τα πρώτα του βήματα είναι η ΛΟΑ (Λεσβιακή Ομάδα Αθηνάς, 2001) και η Σύμπραξη Κατά της Ομοφυλοφοβίας (Θεσσαλονίκη, ίδρυση το 1995), η οποία διοργανώνει το ετήσιο «Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης LGBT Ταινιών».

 • Τέλος, να αναφέρουμε τις αξιόλογες προσπάθειες LGBT ομάδων σε πολιτικά κόμματα, όπως και μικρότερες, αλλά πολύ σημαντικές ομάδες σε Πάτρα, Ξάνθη, Ηράκλειο Κρήτης και αλλού. Άλλες οργανώσεις όπως η ACTUPHellas και Σύνθεση δρουν στο χώρο της υγείας.

              Η Gay Κοινότητα εξελίσσεται, η Πολιτεία αδρανεί…

πηγή: avmag.gr

 

 

 

γκει ερωτικες ιστοριες

 

 

 

γκει σεξ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button