Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου 2015 – Free To Be!

Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου 2015 – Free To Be!
Η περσινή Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου αποδείχτηκε ορόσημο στη διεκδίκηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κύπρο. Περισσότερα από 4.500 άτομα συμμετείχαν σε μια ειρηνική πορεία, ανάμεσά τους ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ Γιώργος Βασιλείου, εκπρόσωποι όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, το Ευρωκοινοβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, 15 ξένες πρεσβείες, η ολομέλεια του Συμβουλίου της ILGA- Europe, καθώς και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου. ΛΟΑΤΙ άτομα από όλοι την Κύπρο, ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι, φίλοι και σύμμαχοί τους, οικογένειες με παιδιά και κόσμος που απλά ήθελε να δείξει τη στήριξη του, περπάτησαν μαζί με την Accept, μετατρέποντας την 1η Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου σε γιορτή αξιοπρέπειας και σεβασμού προς όλους και αποδεικνύοντας ότι η Κυπριακή κοινωνία έχει ήδη ξεπεράσει το κράτος, που παρ’ όλες τις υποσχέσεις που έδωσε, δεν έχει να επιδείξει καμία ουσιαστική πρόοδο.γκει φωτογραφιες

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ

Η Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου διοργανώνει φέτος το 2ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου, με σύνθημα το “Free to Be!” Σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από βίαιες πράξεις ενάντια στην ελευθερία της έκφρασης, η ΛΟΑΤΙ κοινότητα της Κύπρου θα διεκδικήσει το ανθρώπινο δικαίωμα να εκφράζεται ελεύθερα και να είναι ο εαυτός της. Το δικαίωμα να υπάρχει χωρίς λογοκρισία, χωρίς να ανησυχεί ότι η ύπαρξή της και μόνο προκαλεί αντιδράσεις, χωρίς να επιβάλλει στον εαυτό της το μαρτύριο της διπλής ζωής. Η ΛΟΑΤΙ κοινότητα είναι εδώ, δημιουργεί και ζει ανάμεσά μας. Η συμπαράσταση όλων όσοι πιστεύουν σε ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία μας, με ίσα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς εκφοβισμό, χωρίς άλλα θύματα, με κατανόηση, ευγένεια και σεβασμό προς όλους, είναι εξαιρετικά σημαντική.

Το Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου 2015 θα αρχίσει με εκδηλώσεις στις 28 Μαΐου και θα κορυφωθεί με την Πορεία Υπερηφάνειας στη Λευκωσία, στις 6 Ιουνίου. Η διοργάνωση έχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη στήριξη του Δήμου Λευκωσίας και τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λευκωσίας, Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη.

Το Φεστιβάλ αποτελεί μια ευκαιρία για εορταστικές, πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και επιμορφωτικές εκδηλώσεις που επιβεβαιώνουν τις ζωές των λεσβιών, των ομοφυλοφίλων, των αμφιφυλόφιλων, των τρανς και των ίντερσεξ ατόμων μέσα από δράσεις που προωθούν την ενότητα, την αποδοχή, τη δεκτικότητα και την ευαισθητοποίηση σε θέματα ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού. Στόχοι του Φεστιβάλ είναι η προώθηση της αποδοχής για όλους, με ιδιαίτερη έμφαση στα άτομα που έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό ή ταυτότητα φύλου, η προώθηση της εξάλειψης των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, η προώθηση της ελευθερίας του κάθε ατόμου να εκφράζεται χωρίς λογοκρισία που επιβάλλεται από την κοινωνία ή και από τον ίδιο του τον εαυτό, η ενίσχυση της ορατότητας των ΛΟΑΤΙ ατόμων, η ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η τοπική ΛΟΑΤΙ κοινότητα, η προώθηση απτών νομοθετικών αλλαγών ούτως ώστε να βοηθηθεί η ζωή των ΛΟΑΤΙ στην Κύπρο (νομοσχέδιο για το σύμφωνο συνένωσης, η ποινικοποίηση της ομοφοβικής ρητορικής και η νομική αναγνώριση του φύλου)gay tilefoniko sex

Οι εκδηλώσεις
Ανάμεσα σε άλλα, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει την πολυσυζητημένη έκθεση της Ελληνίδας Τρανς Ακτιβίστριας Πάολας Ρεβενιώτη, «Διόρθωση», από το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας (NiMAC), καθώς και προβολές του πολυσυζητημένου ντοκιμαντέρ «Καλιαρντά». Η έκθεση διοργανώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Τρανς Ατόμων και κατασχέθηκε βίαια από την αστυνομία Κύπρου, προκαλώντας κοινωνική κατακραυγή. Η Πάολα Ρεβενιώτη θα συμμετάσχει, επίσης, σε ανοικτή συζήτηση στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών και θα περπατήσει στην Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου.

Μαζί μας θα είναι και ο γνωστός έλληνας συγγραφέας και διεκδικητής των ΛΟΑΤΙ δικαιωμάτων Αύγουστος Κορτώ, ο οποίος θα παρουσιάσει το βιβλίο του για πρώτη φορά στη χώρα μας και θα περπατήσει στην Πορεία.

Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανοικτές συζητήσεις με θέματα που ενδιαφέρουν την ΛΟΑΤΙ κοινότητα αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, προβολή ταινιών με ΛΟΑΤΙ θεματολογία επιλεγμένες από προσωπικότητες της Τέχνης, όπως ο κ Γιάννης Τουμαζής και ο καλλιτέχνης Λεόντιος Τουμπουρής, έκθεση έργων τέχνης σημαντικών Κύπριων καλλιτεχνών, βραδιά ποίησης και λογοτεχνίας, μουσικές εκδηλώσεις, καθώς και διάφορα πάρτι.

Η Πορεία
Η μέρα της Πορείας Υπερηφάνειας (6 Ιουνίου 2015) θα αρχίσει από νωρίς το απόγευμα στο Δημοτικό Κήπο της Λευκωσίας με εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια, θα κορυφωθεί με την Πορεία Υπερηφάνειας και θα ολοκληρωθεί με πάρτι στο χώρο του κήπου, στο οποίο θα συμμετέχουν διάφοροι καλλιτέχνες, ανάμεσά τους και οι Ισραηλινοί DJs, “ Deep’a & Biri” κατευθείαν από το πασίγνωστο clubbing scene του Τελ Αβίβ. Στο χώρο θα βρίσκεται και το Fork Food Market.

πηγή: www.gayhellas.gr

Γκει γνωριμιες αθηνα

gay gnorimies

 

 

γκει σεξ

 

 

γκει ερωτικες ιστοριες

 

 

γκει ιστοριες

γκέι ιστορίες

γκει γνωριμίες

γκέι γνωριμίες για σεξ

γκει ιστορίες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button