Η Διεθνής Ένωση Ταξιδίων Γκέι & Λεσβιών νέο μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων

Η Διεθνής Ένωση Ταξιδίων Γκέι & Λεσβιών νέο μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων
Την προσθήκη της Διεθνούς Ένωσης Ταξιδίων των Γκέι και Λεσβιών (IGLTA) στο δίκτυο μελών της, που αποτελείται από 32 ευρωπαϊκά εθνικά τουριστικά γραφεία, ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων (ΕΤC). Στόχος της επιτροπής είναι η προώθηση της Ευρώπης ως τουριστικού προορισμού σε μακρικές αγορές.

Η ανακοίνωση έγινε χθες, προς τιμή της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ομοφοβίας, κατά την οποία εορτάζεται η σεξουαλική διαφορετικότητα.

Οι IGLTA και ETC οραματίζονται έναν κόσμο όπου όλοι οι ταξιδιώτες θα νιώθουν καλοδεχούμενοι, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους και έχουν κοινό στόχο την ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας εν γένει.

Όταν κοιτά κανείς την πορεία του φιλικού νομοθετικού πλαισίου προς την κοινότητα LGBT και της ισότητας στο γάμο, παρατηρεί ότι οι περισσότεροι προορισμοί που ανοίγουν το δρόμο είναι Ευρωπαϊκοί”, επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της IGLTA, John Tanzella. Επιθυμούμε να στηρίξουμε τους τουριστικούς μας συμμάχους και ανυπομονούμε να εργασθούμε πιο στενά με την ETC στην προώθηση των ταξιδίων φιλικών προς την κοινότητα ταξιδιωτών LGBT σε πολλούς διαφορετικούς και ενδιαφέροντες προορισμούς της Ευρώπης, τόνισε.

“H Ευρώπη είναι ένας φιλόξενος προορισμός που δέχεται τη διαφορετικότητα και η ETC εργάζεται στενά με τα μέλη της προκειμένου να διασφαλίζει οτι οι αξίες της Ευρώπης σχετικά με την ισότητα και την δεκτικότητα αντικατοπτρίζονται στην εικόνα μας ως τουριστικού προορισμούς”, επισήμανε από την πλευρά του ο εκτελεστικός διευθυντής της ETC, Eduardo Santander και τόνισε οτι η συνεργασία της Επιτροπής με την IGLTA αποτελεί πυλώνα της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της στην αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας του ευρωπαϊκού τουριστικού κλάδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button