Μπουτάρης: «Με το Gay Pride τιμούμε τη διαφορετικότητα»

Εν όψει του Thessaloniki Pride, o δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, έδωσε συνέντευξη τύπου υποστηρίζοντας το φεστιβάλ:
«Δεν κάνουμε ούτε πανηγύρι, ούτε καρναβάλι, ούτε τουρισμό, με το Gay Pride τιμούμε τη διαφορετικότητα» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, εν όψει του του 2ου Thessaloniki Gay Pride, υπό την αιγίδα του δήμου, την Παρασκευή και το Σάββατο.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της διοργάνωσης, ο δήμαρχος δήλωσε πως αντιδράσεις υπάρχουν και θα υπάρχουν κάθε φορά σε μια καινούρια πραγματικότητα. «Από την εκκλησία και άλλες οργανώσεις, δεν μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι» πρόσθεσε.

«Στην κοινωνία που θέλουμε να χτίσουμε, ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται χωρίς να υφίσταται καταπίεση» συμπλήρωσε ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα χαιρετίσει την κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας.

Επιπλέον, ο δήμαρχος χαρακτήρισε «γελοία» την αντίληψη όσων πιστεύουν ότι η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης στηρίζει το Gay Pride για τουριστικούς λόγους.

Από την πλευρά τους οι διοργανωτές υποστήριξαν πως το φεστιβάλ είναι μια πολυσυλλεκτική γιορτή και έχει σκοπό τη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Διεθνώς διοργανώνονται παρόμοια φεστιβάλ. Στόχος μας ήταν η διοργάνωση κάτι παρόμοιου και στη Θεσσαλονίκη και το πετύχαμε μετά την αλλαγή σε επίπεδο δήμου στην πόλη» ανέφερε ο εκπρόσωπος του «HOMOphonia: Συλλογικότητα για το Pride Θεσσαλονίκης», Νίκος Χατζητρύφων.

Ο εκπρόσωπος του Thessaloniki Pride Θάνος Βλαχογιάννης τόνισε πως το φεστιβάλ είναι μια διεκδίκηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Δεν είναι μια συνηθισμένη πορεία. Βγαίνουμε ως σύνολο στις εκδηλώσεις και στην παρέλαση. Διεκδικούμε όλοι μαζί».

Οι εκδηλώσεις του Pride, με σύνθημα «Ελεύθερα πνεύματα, ελεύθερα σώματα», θα ξεκινήσουν την Παρασκευή το απόγευμα στην Πλατεία Χρηματιστηρίου στα Λαδάδικα, ενώ θα συνεχιστούν από τις 11 το πρωί του Σαββάτου στην Πλατεία Λευκού Πύργου. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα.

Την Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα Βενιζέλου, δίπλα στον Ιερό Ναό Παναγίας Χαλκέων, και θα ακολουθήσει πορεία έως το δημαρχιακό μέγαρο από τους «Ορθόδοξους Πολίτες Θεσσαλονίκης» κατά του Thessaloniki Pride.

Πηγή: Τα Νέα 12/6/2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button