Athens Pride 2015!!! It was legen-wait for it!-

-dary!!!!
Δεν θα ήταν υπερβολή αν το 11ο Athens Pride 2015 χαρακτηριζόταν μαγικό! Χιλιάδες κόσμου αγκάλιασαν και φέτος την δική τους δική μας γιορτή.Μια γιορτή και παράλληλα μια πολιτική εκδήλωση που καταφέρνει κάθε χρόνο να δίνουν το παρών όχι μόνο μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας αλλά και χιλιάδες άλλοι υποστηρικτές των ΛΟΑΤ δικαιωμάτων! Το παρών στις εκδηλώσεις του 11ου Athens Pride έδωσε πλήθος επωνύμων, πολιτικών εκπροσώπων και καλλιτεχνών: 

Athens Pride 2015
Ανάμεσα σε αυτούς η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης,ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστής Παπαϊωάννου.

Η 11η κατά σειρά Γιορτή Υπερηφάνειας ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και ακολούθησε παρέλαση στο Σύνταγμα ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφώθουν με μια συναυλία από γνωστούς καλλιτέχνες.

Η φετινή Γιορτή είναι ίσως πιο σημαντική από τις 10 προηγούμενες, αφού είναι η πρώτη που διεξάγεται μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου που αφορά το νέο σύμφωνο συμβίωσης με το οποίο αίρεται ο αποκλεισμός των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ αυτοί που το συνάπτουν αποκτούν καθεστώς παρόμοιο με αυτό του γάμου και έχουν εν μέρει πρόσβαση σε ανάλογα δικαιώματα, καθώς «αναγνωρίζονται οι οικογενειακοί δεσμοί μεταξύ των μερών».

IMG_1399
Στον χαιρετισμό που ο κ.Κωστής Παπαϊωάννου,έκανε στο κάλεσε τον Δήμαρχο Αθηναίων να βοηθήσει στην ορατότητα της ΛΟΑΤ κοινότητας ανοίγοντας το δήμο και να γίνει εκεί το πρώτο Σύμφωνο Συμβίωσης ομόφυλου ζευγαριού.

Χαιρετισμό απηύθυνε η πρέσβειρα της Δανίας στην Ελλάδα αλλα και ο Βρετανός πρέσβης

Ο βρετανός πρέσβης στην Αθήνα John Kittmer ανέφερε πως είναι τιμή του η πρόσκληση που του έγινε μίλησε για ίδια δικαιώματα σε όλες τις χώρες και δήλωσε πολύ περήφανος που βρέθηκε στο μαζί με τον σύντροφο του.

presveies

Ακολούθησε ο χαιρετισμός της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου όπου «έκλεψε¨ παράσταση και αποθεώθηκε απο τον κόσμο.Και όχι άδικα!
Ηταν απόλυτα τιμητική η παρουσία της με την θεσμική θέση που έχει.

Μάλιστα η κ.Κωνσταντοπούλου,παρευρισκόμενη στην πλ.Κλαυθμμώνος απο νωρίς φωτογραφίθηκε με εκαταντάδες παρευρισκομένων,πάντα με ένα χαμόγελο
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποθεώθηκε από τους παρευρισκόμενους στο «Athens Pride» όταν μίλησε από σκηνής.

«Είναι χαρά, είναι πάλη, αλλά και ριζοσπαστική διεκδίκηση. Τα δικαιώματα δεν έχουν όλα κερδηθεί.
Πρέπει να γίνει η διαδικασία και για το σύμφωνο συμβίωσης και για τον πολιτικό γάμο και πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι κανένας, μα κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος.
Οι αγώνες που δίνονται αργά ή γρήγορα κερδίζονται.
Να είστε καλά, καλή πορεία και τίποτα να μην διαρρηγνύει την συνοχή, την αποφασιστικότητα, την αισιοδοξία, το πείσμα.
Και τέλος θα ήθελα να πω ότι την επόμενη φορά, γιατί σήμερα δεν οργανωθήκαμε, πρέπει η πορεία να περάσει και μέσα από τη Βουλή», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής.

z.konstantopoulou

Τέλος ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίμνης χαιρέτησε και  έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της παρέλασης του 11ου Athens Pride, ενώ ευχήθηκε -δεσμεύτηκε η πρώτη υπογραφή συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ομοφυλοφίλων να γίνει στο δημαρχείο της Αθήνας.

kaminis

Photos by https://www.facebook.com/andreas.messimeris 

πηγή: www.gayhellas.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button