Γκέι Αιγόκερως

Γκέι Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)
(Διάσημος: Ricky Martin)
Ο gay Αιγόκερως, δίνει εκ πρώτης όψεως την εντύπωση ενός μετρημένου, κλειστού, πολύ συχνά καλλιεργημένου άντρα, που κατευθύνεται στην ζωή του με γνώμονα την λογική. Οι Αιγόκεροι, συνηθίζουν να καταπιέζουν τις ορμές τους και να ζούν με έναν αρκετά συντηρητικό τρόπο. Γι’αυτό το λόγο, η σεξουαλική τους ταυτότητα, δεν γίνεται εύκολα αποδεκτή από τους ίδιους. Τις περισσότερες φορές επιλέγουν να κρύβουν την ομοφυλοφιλία τους, πιέζοντας τον εαυτό τους σε σχέσεις με το άλλο φύλο. Αυτό προβληματίζει τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του, που δεν ξέρουν πώς να εξηγήσουν την συμπεριφορά του. Συχνά, οι γκέι Αιγόκεροι, γίνονται έντονα επικριτικοί με τους άλλους ομοφυλόφιλους, ειδικότερα όσους είναι φανερά γκέι ή θηλυπρεπείς.

Άλλωστε ο γκέι Αιγόκερως προτιμά να έχει τον ρόλο του αρσενικού στις σχέσεις του, δείχνοντας την προσοχή του σε άντρες νεότερους σε ηλικία και εμπειρίες, οι οποίοι θα αφήνουν τα ηνία της σχέσης σε εκείνον. Όταν ερωτεύεται, είναι σταθερός και επίμονος στα συναισθήματά του. Είναι αρκετά παλιομοδίτης ώστε να ερωτεύεται δύσκολα, σπάνια, σοβαρά και με ωριμότητα. Δεν του αρέσουν τα εγκεφαλικά παιχνίδια και οι ασάφειες. Είναι με λίγα λόγια ένα ”καλό παιδί”, που εκφράζεται ρομαντικά και με τρυφερότητα πρός τον ερωτικό του σύντροφο. Είναι μάλλον ειλικρινής και σέβεται τα αισθήματα των άλλων, παίζει με ανοιχτά χαρτιά και έχοντας σοβαρούς σκοπούς. Μια σχέση εφήμερη δεν ικανοποιεί ποτέ έναν γκέι Αιγόκερω ο οποίος, προτιμά την μοναξιά από το ρίσκο της αμφίβολης περιπέτειας που μπορεί να τελειώσει με απογοητευτικό τρόπο.

Πρόκειται για έναν ισχυρό χαρακτήρα που πληγώνεται βαθειά από ανώριμους συντρόφους, γι’αυτό και μελετά προσεκτικά την προσωπικότητα και τις προθέσεις του υποψήφιου αγαπημένου του. Ο μοναχικός γκέι Αιγόκερως, στην ζωή του, τείνει γενικά να μην μοιράζεται τον εαυτό του και τα αισθήματά του εύκολα, ενώ η τάση του να είναι ατομιστής, εκδηλώνεται συχνά και στο θέμα του σέξ, όπου μοιάζει προσηλωμένος στο άτομό του, παρά στον σύντροφό του.

 

πηγή: athensmagazine.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button