20 και 21 Ιουνίου 2014 το 3ο Thessaloniki Pride

Η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει στις 20 & 21 Ιουνίου 2014 το 30 κατά σειρά φεστιβάλ περηφάνιας (Pride) στο κέντρο της πόλη. Η φετινή διοργάνωση περήφανα εντάσσεται στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 και για άλλη μια χρονιά θα γιορτάσει την διαφορετικότητα.θεσσαλονικη pride

 Με αφορμή την διοργάνωση του 3ου  pride τον Ιούνιο, προκαλούν όσες και όσους  επιθυμούν να βοηθήσουν στην διαμόρφωση του συνθήματος καταθέτοντας τις προτάσεις τους  έως τις 5 Φεβρουαρίου 2014. Σε ανακοίνωση τους το Thessaloniki Pride αναφέρει σχετικά με το σύνθημα:

Η νεολαία είναι ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα. Βιώνει δυσκολότερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας, παιδικό εκφοβισμό από συνομηλίκους, ενδοοικογενειακή βία. Τα προβλήματα αυτά παρατηρούνται εντονότερα μεταξύ των LGBT νέων. Χρειάζεται αλληλεγγύη. Η νεολαία είναι μαχητική. Έχει ιδανικά, δεν ησυχάζει, παλεύει όχι μόνο για το ‘εδώ και τώρα’, αλλά και για το μέλλον, την ισότητα, την ελευθερία και τάσσεται κατά του φασισμού και των αποκλεισμών. Δείχνει αλληλεγγύη. Με βάση τα παραπάνω σας καλούμε να προτείνετε μέχρι τις 5 Φεβ. και ώρα 18:00, το σύνθημα του 3ου Thessaloniki Prideμε θέμα τη ΝΕΟΛΑΙΑ, αφού και η πόλη μας είναι φέτος Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας.

Το σύνθημα θα πρέπει:

  • Να είναι δυναμικό και έξυπνο, να απομνημονεύεται εύκολα και να μην έχει αρνητισμό
  • Να μην ξεπερνά τις τέσσερις (4) λέξεις
  • Να είναι ουδέτερο ως προς το φύλο
  • Να μπορεί να μεταφραστεί χωρίς να χάνει το νόημά του και σε άλλες γλώσσες

Τις προτάσεις σας μπορείτε να τις στείλετε μέσω e-mail στο [email protected] ή στη σελίδα μας στο Facebook www.fb.com/ThessalonikiPride.

 

πηγή: www.femmes.gr

Διαγωνισμός για το σύνθημα του Athens Pride 2014

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button