Ένας στους δύο νέους δεν αυτοχαρακτηρίζεται 100% στρέιτ

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι Βρετανοί μεταξύ 18-24 είναι ιδιαίτερα χαλαροί στο τι δηλώνουν ότι είναι σεξουαλικά. Είναι πλέον κοινώς αποδεκτό ότι η σεξουαλικότητα είναι μια ρευστή έννοια η οποία δεν θα έπρεπε να επιδέχεται ταμπέλες και «κουτάκια». Οι σημερινοί έφηβοι μεγαλώνουν με πρότυπα που προβάλλουν αυτή την αλήθεια στον τρόπο ζωής τους, συνεπώς είναι πολύ πιο εξοικειωμένοι μαζί της – από την Κρίστεν Στούαρτ μέχρι τη Μάιλι Σάιρους, τα παραδείγματα είναι πολλά. Από ό,τι φαίνεται λοιπόν, ολοένα και περισσότεροι νέοι απορρίπτουν τα στεγανά και αυτοπαρουσιάζονται ως περισσότερο «ανοιχτόμυαλοι».  

Το δίκτυο YouGov ζήτησε από 1632 ανθρώπους να κατατάξουν τον εαυτό τους σε μια κλίμακα σεξουαλικότητας που κυμαίνεται από το 0 (αποκλειστικά ετεροφυλόφιλος) μέχρι το 6 (αποκλειστικά ομοφυλόφιλος). Όπως μεταδίδει το Dazed, ανάμεσα στο σύνολο του δείγματος, το 72% των ενηλίκων αυτοπροσδιορίστηκαν ως αποκλειστικά ετεροφυλόφιλοι, το 4% ως αποκλειστικά ομοφυλόφιλοι, ενώ ένα 19% κάλυψε τις ενδιάμεσες θέσεις της κλίμακας.  

Πιθανόν οι νέοι νιώθουν πιο σίγουροι στο να εξερευνήσουν τη σεξουαλικότητά τους σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές.  

Αν όμως απομονώσουμε ηλικιακά όσους από τους ερωτηθέντες ανήκουν στο ηλικιακό γκρουπ 18-24, το «μαύρο-άσπρο» ως απάντηση καλύπτει πολύ μικρότερα ποσοστά. Μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 46% αυτοχαρακτηρίζεται αποκλειστικά στρέιτ. Αυτό δεν συμβαίνει όμως επειδή έχει αυξηθεί τόσο πολύ το ποσοστό των γκέι: και εδώ μόνο ένα 6% θεωρεί τον εαυτό του αποκλειστικά γκέι. Όλοι οι υπόλοιποι κατατάσσονται κάπου στο ενδιάμεσο.      

 Ένας στους δύο νέους δεν αυτοχαρακτηρίζεται 100% στρέιτ

«Είναι σαφές ότι οι μετρήσεις αυτές δεν αποδεικνύουν ενεργή αμφιφυλοφιλία. Αυτό που εξάγουμε είναι ότι αν κατατάσσεις τον εαυτό σου στο επίπεδο 1 της κλίμακας, του δίνεις περιθώρια να έχει ομοφυλοφιλικές εμπειρίες και συναισθήματα. Επί της ουσίας το συμπέρασμα είναι μια αυξανόμενη ανοχή στη σεξουαλικότητα. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι νέοι είναι πλέον πιο ανοιχτόμυαλοι» αναφέρουν οι υπεύθυνοι της έρευνας.  

Στη συνέχεια του τεστ, τα υποκείμενα ρωτήθηκαν αν θα μπορούσαν να νιώσουν έλξη, να κάνουν σεξ ή να συνάψουν σχέση με άτομο του ίδιου φύλου (αν γνώριζαν το σωστό άτομο στη σωστή στιγμή). Τα άτομα που βρίσκονταν στο επίπεδο 1 ήταν τουλάχιστον 35% πιο πιθανό να απαντήσουν «ναι», σε σχέση με εκείνα του επιπέδου 0.  

Μια εύκολη εξήγηση για το αποτέλεσμα θα μπορούσε να πηγάζει από τη σύγχρονη ποπ κουλτούρα που διαθέτει περισσότερα άτομα από την LGBT κοινότητα που δεν κρύβουν τις προτιμήσεις τους. Πιθανόν οι νέοι νιώθουν πιο σίγουροι στο να εξερευνήσουν τη σεξουαλικότητά τους σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές. Είναι φανερό πάντως πως σε χώρες όπως η Βρετανία, η πλειοψηφία των ανθρώπων θεωρεί ότι η σεξουαλικότητα δεν είναι μια έννοια για την οποία πρέπει να λαμβάνονται σαφείς και οριστικές αποφάσεις.  

Πηγή: lifo.gr

 

gay tilefoniko sex

γκει φωτογραφιες

Γκει γνωριμιες αθηνα

gay gnorimies

 

 

γκει σεξ

 

 

γκει ερωτικες ιστοριες

 

 

γκει ιστοριες

γκέι ιστορίες

γκει γνωριμίες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button