Οι Τραυματικές Εμπειρίες των Gay και Τρανς Μαθητών στην Ελλάδα

Το VICE.COM ολοκλήρωσε πρόσφατα στο Νetwix την πρώτη ελληνική ιντερνετική LGBTQ σειρά μίνι ντοκιμαντέρ, που έρχεται αντιμέτωπη με τη συντηρητική και ομοβοφική Ελλάδα της κρίσης.

Μέσα από πορτραίτα ανθρώπων και δράσεων, καταγράφουμε την πραγματικότητα μίας κοινωνίας που ζητά να αλλάξει. Επαναπροσδιορίζοντας το φύλο και την σεξουαλικότητα, η σειρά BEYOND GENDER GREECE ανοίγει το παράθυρο σε θέματα που ξεκινούν απο τις διεκδικήσεις της LGBT (ΛΟΑΤ) κοινότητας αλλά στην ουσία αφορούν στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού της ταυτότητας μιας γενιάς που ασφυκτιά με τον καθωσπρεπισμό και τη μικροαστική σεμνοτυφία.

Το VICE στο πλαίσιο της σειράς BEYOND GENDER GREECE ξανακάθεται στα σχολικά έδρανα για να καταγράψει μέσα από μαρτυρίες και εξειδικευμένες αναλύσεις το φαινόμενο της ομοφοβίας και τρανσφοβίας στην εκπαίδευση.Μια βασική κατηγορία που δέχεται bullying στο σχολικό περιβάλλον είναι οι LGBT (ΛΟΑΤ) μαθητές και μαθήτριες, προτού ίσως καν συνειδητοποιήσουν ή αποκαλύψουν την ταυτότητας τους, απλώς και μόνο επειδή διαφοροποιούνται στην έκφραση φύλου.

Δύο νέα παιδιά, η Χριστίνα και ο Λουκάς αναβιώνουν τις τραυματικές εμπειρίες που είχαν κατά τη διάρκεια των σχολικών τους χρόνων, απλώς και μόνο επειδή ταξινομήθηκαν στην ταμπέλα του «μη κανονικού». Ο Πέτρος Σαπουτζάκης αναλύει το ζήτημα από τη σκοπιά που δάσκαλού που εντοπίζει τα δομικά προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος και ο Λύο Καλοβρυνάς, ψυχοθεραπευτής, εξηγεί τις επιπτώσεις αυτής της απόρριψη στους LGBT (ΛΟΑΤ) εφήβους.

Πέρα από τα προσωπικά βιώματα το επεισόδιο αναδεικνύει τη δυσανεξία του εκπαιδευτικού συστήματος απέναντι στην ετερότητα ως κυρίαρχης μήτρας διαμόρφωσης και αναπαραγωγής των στερεοτύπων για το φύλο και τη σεξουαλικότητα. Παράλληλα προσπαθεί να οραματιστεί ένα σχολείο που θα αγκαλιάζει ως ισότιμο το διαφορετικό και θα υποστηρίζει τον αυτοκαθορισμό των μαθητών, λιγότερο σεμνότυφο και περισσότερο πολύχρωμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

πηγή: vice.com

gay gnorimies

 

 

γκει σεξ

 

 

γκει ερωτικες ιστοριες

 

 

γκει ιστοριες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button