Γιατί πρέπει να ξεπεράσουμε τις ερωτήσεις τύπου: «Είσαι top ή bottom ;»

Είσαι top ή bottom; Σου έχουν κάνει κι εσένα αυτή την ερώτηση; Τι απάντησες;
Αρκετοί από εσάς ίσως να απαντήσατε… «ξέρεις είμαι versatile», προσπαθώντας να δείξετε ότι είστε εντάξει και με τα δύο. Αλλά πάντα τότε ακολουθεί η ερώτηση, «Ναι αλλά τι σ΄αρέσει περισσότερο;».
Είναι πράγματι περίεργο το πως κάποιοι άνθρωποι βλέπουν τον κόσμο: άσπρο ή μάυρο, top ή bottom, gay ή straight κλπ. Το πρόβλημα έχει να κάνει πάντα με τις ταμπέλες που αναπαράγουν στερεότυπα. Όπως για παράδειγμα, αν είσαι σωματώδης, όλοι περιμένουν από εσένα να είσαι μόνο ο ενεργητικός της «παρέας» ή όταν είσαι αρκετά λεπτός, μόνο ο παθητικός.

Αλλά αλήθεια πείτε μου, γιατί ένας σωματώδης άνδρας δεν μπορεί να απολαύσει το σεξ, ως bottom; Ναι, τα στερεότυπα μάς οδηγούν τις περισσότερες φορές σε συμπεράσματα για τους άλλους. Είναι αυτά τα στερεότυπα που ενθαρρύνουν την όποια ομοφοβία- τρανσφοβία (ή όποια άλλη φοβία) ακόμη και εντός της κοινότητας.

H θηλυπρέπεια για παράδειγμα εξακολουθεί να θεωρείται από πολλούς gay άνδρες ως κάτι κακό και αρκετοί είναι αυτοί που συνεχίζουν να κοροϊδεύουν κάποιον που δεν «φαίνεται» αρκετά «άνδρας», που είναι τόσο «bottom». Πόσο τοξικό, αλήθεια;

Τα στερεότυπα μπορούν να πληγώσουν και το χειρότερο να αποτρέψουν ένα άτομο από το να εξερευνήσει όλο το φάσμα της σεξουαλικότητάς του ή του φύλου του.

Ως κοινότητα που μάχεται καθημερινά με τις διακρίσεις από την κοινωνία, πρέπει να γνωρίζουμε καλύτερα, να πράττουμε καλύτερα. Να επιτρέπουμε την κινητικότητα και να μην επιβάλλουμε όρια. Πρέπει να δίνουμε στους ανθρώπους την ελευθερία να είναι ότι επιθυμούν να είναι.

Τοp, bottom, vers ή ότι. Σημασία έχει να περνάμε καλά!

πηγή: avmag.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button