Τι Πραγματικά θα Συναντήσεις όταν Περνάς Χρόνο στα Gay Social Media

Η gay κουλτούρα στερεοτυπικά κατέχει τη φήμη πως οι άντρες που την απαρτίζουν περιστρέφουν τη ζωή τους γύρω από το σεξ και με τρόπο σχεδόν εμμονικό. Οι gays, δηλαδή, έχουν μία πιο σαρκική αντιμετώπιση απέναντι στο flirt σε σχέση με τις γυναίκες που συχνά λειτουργούν στην έλξη, όταν αυτή εκδηλώνεται στη ζωή τους, με πιο εγκεφαλικό τρόπο.

Αυτό κατά γενική ομολογία έχει μια μεγάλη δόση αλήθειας και εξηγεί γιατί μέχρι και σήμερα φαινόμενα όπως το «ψωνιστήρι» έχουν λόγο ύπαρξης. Γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς, σε μία κοινωνία που η ομοφυλοφιλία είναι αν μη τι άλλο κοινωνικά αποδεκτή (σε ένα πολύ μεγαλύτερο βαθμό από το ακραίo συντηρητικό παρελθόν της χώρας μας) ή και πλήρως κοινωνικά και νομικά αφομοιωμένη ως κατάσταση, φαινόμενα τύπου «cruising» που σχετίζονται τη λογική της κρυψίνους υποκουλτούρας δεν έχουν πραγματικό λόγο ύπαρξης. Μολονότι αυτά είναι τα δεδομένα σήμερα, τέτοιες πρακτικές δεν έχουν εξαλειφθεί και ακόμα και τώρα υπάρχουν gay άνθρωποι που επιδίδονται σε αντίστοιχες συμπεριφορές.

Αυτό που έχει ουσιαστικά εξελιχθεί βέβαια είναι ο τρόπος που γίνεται το ψωνιστήρι. Και επειδή οι περισσότεροι βαριούνται να τρέχουν σε παραλίες και πάρκα, υπάρχουν πλέον social media όπως το Grindr, το Scruff και το Growlr όπου gay άντρες γνωρίζουν άλλους gay άντρες. Η λογική των παραπάνω application είναι ανάλογη με αυτή των ευρέως γνωστών social media που χρησιμοποιούν όλοι – δηλαδή να γνωρίζεις απλά κόσμο, αλλά πρακτικά συχνά καταλήγουν σε μία ατέρμονη αναζήτηση ερωτικού συντρόφου όπου οι χρήστες τους εθίζονται στην ευκολία για σεξ που τους παρέχουν και επαναπαύονται σε μία κατάσταση με σχεδόν ολοκληρωτική απουσία συναισθήματος στο βωμό της κάλυψης των σωματικών τους αναγκών.

Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, όσοι δεν είστε χρήστες των εν λόγω application, το Grindr και τα λοιπά gay social media δεν είναι το κατ’ εξοχήν μέρος για να εκφράσει κάποιος χωρίς συναισθηματικό κόστος και σε ασφαλές περιβάλλον το ντροπαλό ερωτισμό του, αλλά ένα διαδικτυακός τόπος που υπάρχει μια μερίδα κανονικών ανθρώπων που όντως επιθυμούν online γνωριμίες και μπορεί να σε φλερτάρουν και σε ένα τυχαίο μπαρ και ένας μεγάλος αριθμός γραφικών τύπων που στα πρώτα δευτερόλεπτα ομιλίας μαζί τους κάθε νοήμων άνθρωπος θα γελάσει και θα απορήσει με την ύπαρξη ενός ανθρώπινου είδος που φαντάζει ως σεξουαλικός Νεάντερταλ και η νοημοσύνη του συγκρίνεται με αυτή ενός καυλωμένου κουνελιού. Αυτούς ακριβώς τους γραφικούς ανθρωπότυπους θα προσπαθήσουμε ευθύς αμέσως να αναλύσουμε.

Οι χωρίς κεφάλι: Πίσω από τις λέξεις κρυβόταν ο Αλέξης, αλλά πίσω από αυτό το troll που επιδεικνύει με θάρρος και χάρη το αποτριχωμένο και μη στέρνο του, όσο κρύβει εντέχνως το πρόσωπο του κρύβεται ένας άνθρωπος με τόσα κόμπλεξ που κάνουν την ημίτρελη θεία σας να φαίνεται φάρος λογικής και τα χρόνια που έχει περάσει στη ντουλάπα αρνούμενος να αποδεχτεί τον εαυτό του μάλλον θα διπλασιαστούν γιατί δεν έχει θάρρος ούτε να στηρίξει την επιλογή του να «ψωνίζεται» σε ένα αντίστοιχο social media. Αντ’ αυτού θα σας στείλει φωτογραφίες από κάθε μέρος του σώματος του εκτός του προσώπου του γιατί και η γειτόνισσα του να τον δει να μπαίνει στο σπίτι του μαζί σας, θα της πει πως είστε ο πέμπτος ξάδερφος του από την Καρδίτσα. Ελπίζω να είστε έτοιμοι να κάνετε fake accent για το κελεπούρι που μόλις κατακτήσατε.

Οι πάρε πάρε φωτογραφίες: Υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που όταν εσείς είστε σπίτι και βλέπετε τηλεόραση ή μαγειρεύετε για το επόμενο πρωί, εκείνοι βγάζουν φωτογραφίες το πέος τους και τον πρωκτό τους όχι για επιστημονικούς ή καλλιτεχνικούς σκοπούς, αλλά για να έχουν αποθεματικό στο κινητό τους για τη δύσκολη μέρα που ξεκινά στα gay social media. Οι ίδιοι άνθρωποι μπορεί να είναι γύρω μας και να μας στείλουν κατά λάθος και κάποια αντίστοιχη φωτογραφία, αλλά συνήθως αποστέλλουν τις εικόνες αυτές σε μία αποτυχημένη προσπάθεια να υποκαταστήσουν το καλημέρα, το καλησπέρα και τους λοιπούς χαιρετισμούς για να μας δελεάσουν για τα προσόντα τους. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο σε ένα πάρκο αντί να σας χαιρετήσει κάποιος να σας δείξει τα «προικιά» του. Αν, ναι υπάρχει. Λέγεται επιδειξίας και είναι ποινικά κολάσιμο. Γιατί λοιπόν να πιστεύει κάποιος ότι σε οποιοδήποτε social media αυτό είναι επιτρεπτό να το κάνει και γιατί κάποιος να ελκύεται ερωτικά από έναν άνθρωπο που περνάει χειμώνα, καλοκαίρι, χρόνο χωρίς εσώρουχο τραβώντας εικόνες αμφιβόλου αισθητικής ενός οργάνου που στην τελική έχουν όλοι όσοι είναι εκεί και ας είμαστε ειλικρινείς δεν είναι τίποτα που κάποιος δεν έχει ξαναδεί. Φιλική συμβουλή: «Keep it in your pants. Δεν σας το ζήτησε κανείς».

Οι φίλοι: Αγαπημένη φυλή ανθρώπων που σε αποκαλούν «φίλε», «φιλαράκι», «man» σε μία προσπάθεια να πείσουν για την αρρενωπότητα τους που κάνει τον κάγκουρα της γειτονιά σας να ωχριά μπροστά τους και τους όρχεις να σπάνε τη ζυγαριά σε μία ενδεχόμενη ζύγιση τους. Και ναι περιγράφουμε μια πραγματικότητα που το μόνο επίθετο που τη χαρακτηρίζει ακριβοδίκαια είναι το εικονική.

Οι αρρενωποί: Με κοφτό tagline που βάλλεται εναντίον της θηλυπρέπειας είναι οι ίδιοι gay που κράζουν άλλους στο δρόμο και δημιουργούν ένα ισοπεδωτικό εσωτερικό ρατσισμό που δεν βοηθά κανέναν. Μάλλον ξεχνάνε ότι βρίσκονται σε ένα social media που οι περισσότεροι είναι εκεί για ακριβώς τον ίδιο λόγο και δεν κάνουν τίποτα διαφορετικό όσον αφορά στη σεξουαλική τους συμπεριφορά από αυτούς που κράζουν και αποκηρύττουν με περισσό θράσος. Είναι αυτοί που αρνούνται τον όρο gay, αλλά απλά τους αρέσει να κάνουν σεξ με άντρες. Μπερδευτήκατε και εσείς, ε; Αυτοί να δείτε.

Οι μόνο top: Προκαταβολικά να ξέρετε πως αν κάποιος δηλώσει περίτρανα στην αρχή ενός flirting κάτι τέτοιο πιθανότατα όταν έρθει σπίτι σας θα σας ζητήσει να τον ξεσκίσετε γιατί ξάφνου του βγάλατε μία ανάγκη να ξεχάσει τις συνήθεις ορμές της σεξουαλικότητας του. To μόνο top που ξέρει είναι το ξίδι και το ξέρουμε όλοι οπότε ας αφήσει τις μεγαλοστομίες και ας πληκτρολογήσει ένα πιο ρεαλιστικό σενάριο γιατί αυτή την επανάληψη την έχει δει το κοινό πιο πολλές φορές και από το Ρετιρέ και το μόνο που θα έπειθε είναι ένα αόμματο κριτικό βουβού κινηματογράφου.

Οι ανακριτικοί: Είναι αυτοί που μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα της γνωριμίας σας θα σας ρωτήσουν αν έχετε χώρο, το ρόλο σας, αν έχετε άλλες φωτογραφίες, τι σας αρέσει (και δεν εννοούν το είδος ποίησης που διαβάζετε) μόνο για να καταλάβετε ότι είναι ημιαποτυχημένοι ενήλικες που μένουν ακόμα με τους γονείς τους μετά τα τριάντα. Δεν έχουν βρεθεί ποτέ αντιμέτωποι με οποιουδήποτε είδους συναισθηματική εμπλοκή που τους καθιστά συναισθηματικά ανήλικους ή και ανάπηρους, έχουν την αυτοπεποίθηση Χολιγουντιανού αστέρα για την εμφάνιση τους ενώ μοιάζουν με την αφωτοσοπάριστη φωτογραφία του Danny Trejo και πολλάκις έχουν επίπεδο νοημοσύνης που θεωρεί τον Pingu φλύαρο. Τέτοια κελεπούρια δεν χάνονται.

Προσοχή: Μπορεί το επόμενο online flirt σας να ανήκει σε παραπάνω από μία κατηγορίες όπου όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα χειροτερεύουν. Η επιλογή, βέβαια, είναι πάντα δική σας

ΠΗΓΗ: vice.com

 

 

 

Οδηγός σεξουαλικής υγείας

 

 

γκει ιστοριες

 

 

γκει ερωτικες ιστοριες

 

 

 

 

 

γκει σεξ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button