Οι LGBT τηλεοπτικοί χαρακτήρες του ’90 που αγαπήσαμε

ορεί στις μέρες μας η αποτύπωση LGBT χαρακτήρων στη μικρή οθόνη να αποτελεί κάτι συνηθισμένο (τουλάχιστον στο εξωτερικό), στη δεκαετία του 90 όμως, τους μετρούσαμε στα δάχτυλα.

Ας θυμηθούμε κάποιους απ΄αυτούς, μέσα από ξένες τηλεοπτικές παραγωγές που αγαπήσαμε.

Ellen Morgan

Η τηλεοποτική Ellen Morgan (ναι την έπαιζε η Ellen DeGeneres) έκανε coming out ως λεσβία στη σειρά Ellen το 1997 στο διάσημο «Puppy» επεισόδιο.

Will Truman

Ένας πρωταγωνιστικός gay χαρακτήρας σε μια σειρά (Will & Grace) που αγαπήθηκε όσο λίγες. Οχτώ σεζόν παρακαλώ.

Jack McFarland

Στην ίδια σειρά, ένας ακόμη χαρακτήρας που ξεχώρισε ήταν αυτός του Jack McFarland. Αστείος, πληθωρικός και καυστικός κέρδισε πάντα τα χαμόγελα του κοινού.

Samantha Jones

Αν και η Samantha του Sex and the City ήταν γνωστή για τους πολλούς ερωτικούς συντρόφους, η ίδια δεν περιόριζε τη σεξουαλικότητά της σ΄ένα και μόνο φύλο. Ας θυμηθούμε για παράδειγμα στον 4ο κύκλο, όπου η Samantha έβγαινε με τη Maria!

Jack McPhee

O Jack McPhee στη σειρά Dawson’s Creek μίλησε για τις δυσκολίες του coming out στην οικογένεια αλλά και για την ομοφοβία που πολύ συχνά τα gay άτομα αντιμετωπίζουν.

Carol Willick-Bunch

Ίσως σε καμία άλλη σειρά δεν έχει ακουστεί τόσες φορές η λέξη «λεσβία». Ηθικά υπεύθυνη η Carol Willick-Bunch, η λεσβία πρώην σύζυγος του Ρος.

Xena (Ζήνα)

Εντάξει, ίσως χρειαστεί να δούμε τη νέα εκδοχή τη σειράς για να απολαύσουμε τη «θρυλική» ηρωίδα ως επίσημα λεσβία. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι όποιο-α παρακολουθούσε τη σειρά δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε ανάμεσα σ΄εκείνη για τη Γαβριέλλα. Τύπου, ο κόσμος το΄χε τούμπανο…!

γκει τηλεφωνικο σεξ

πηγή: avmag.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button