Κλύσμα – πρωκτικό ντους

Κλύσμα
Το κλύσμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν σεξουαλικό παιχνίδι αλλά και για τον καθαρισμό του πρωκτού.
Το κλύσμα γίνεται  με ένα ειδικό εργαλείο που είναι γνωστό και ως πουάρ. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να βάλεις  νερό στο ορθό σου. Καλό είναι η ποσότητα να μην υπερβαίνει το μισό λίτρο αν δεν έχεις εμπειρία. Μετά από λίγα λεπτά (περίπου 5) δεν θα μπορείς να συγκρατήσεις το νερό και θα πρέπει να πας στην τουαλέτα. Μαζί με το νερό θα βγουν και κόπρανα που ίσως υπάρχουν στο ορθό σου. Μπορείς να επαναλάβεις το κλύσμα δύο ή τρεις φορές.
Στα φαρμακεία υπάρχουν έτοιμα κλύσματα. Αυτά περιέχουν και άλλες ουσίες εκτός από νερό και είναι μόνο για ιατρικούς λόγους (π.χ. στην περίπτωση δυσκοιλιότητα). Καλό είναι να μην χρησιμοποιείς τέτοια κλύσματα για καθαρισμό γιατί η συχνή χρήση τους ερεθίζει το έντερο.

Πρωκτικό ντους.
Το ντους είναι σχεδόν το ίδιο όπως το κλύσμα. Το ντους συνήθως είναι πιο εξωτερικό και δεν προχωράει τόσο βαθιά όπως το κλύσμα.
Υπάρχουν ειδικά εργαλεία στα sexshop που συνδέονται απευθείας με την βρύση και χρησιμοποιούνται για πρωκτικά ντους. Θα πρέπει να είσαι προσεκτικός να μην σπρώξεις το εργαλείο πολύ βαθιά μέσα σου και δημιουργήσεις τραυματισμούς. Όταν το εργαλείο συνδέεται απευθείας στην βρύση δεν έχεις έλεγχο πόσο νερό μπαίνει μέσα σου και με πόση δύναμη. Ακόμα θα πρέπει να προσέξεις την θερμοκρασία του νερού. Το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό και όχι ζεστό. Καλύτερα να το δοκιμάσει προηγουμένως στο χέρι σου.

Μερικά πράγματα που πρέπει να έχεις στο νου:

  • Το νερό παρασύρει και ένα μεγάλο μέρος του βλεννογόνου ιστού με αποτέλεσμα το έντερο σου να είναι πιο απροστάτευτο σε διάφορους ιούς, μικρόβια και μύκητες.
  • Μπορεί να ερεθίσεις το έντερο σου και ένας ερεθισμός σε κάνει πιο ευάλωτο σε λοιμώξεις
  • Μπορεί να δημιουργηθούν αμυχές και μικροτραυματισμοί από το στόμιο του εργαλείου που χρησιμοποιείς αν δεν είσαι αρκετά προσεκτικός. Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς λιπαντικό όταν βάζεις κάτι στον πρωκτό σου.
  • Τα κλύσματα μπορεί να επιβαρύνουν την καρδιά. Για αυτό απέφευγέ τα αν έχεις προβλήματα με την καρδιά σου
  • Μην κάνεις πρωκτικό σεξ αμέσως μετά από ένα κλύσμα. Περίμενε για λίγο. Μπορεί να «στάζεις» για ένα μικρό χρονικό διάστημα
  • Αν χρησιμοποιείς συχνά κλύσμα για να πηγαίνεις στην τουαλέτα, τότε το έντερο σου θα αρχίσει να τεμπελιάζει και θα σταματήσει να συσπάται προετοιμάζοντας την αφόδευση. Το αποτέλεσμα θα είναι να έχεις χρόνια δυσκοιλιότητα. Το ίδιο αποτέλεσμα έχουν και τα φάρμακα που είναι κατά της δυσκοιλιότητας (υπακτικά) αν τα χρησιμοποιείς σε μόνιμη βάση. Το καλύτερο σε αυτή την περίπτωση είναι να βάλεις στην διατροφή σου πολλές φυτικές ίνες, φρούτα και λαχανικά.

Πηγή: gaysexualhealth.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button