Καθολική Εκκλησία: Πιθανή η αποδοχή των gay;

Καθολική Εκκλησία: Πιθανή η αποδοχή των gay;
Την ανάγκη για αλλαγή στη στάση της απέναντι στους ομοφυλόφιλους φαίνεται να αντιλαμβάνεται η Καθολική Εκκλησία. Τουλάχιστον αυτό έδειξε η πρόσφατη Ιερά Σύνοδος στο Βατικανό με θέμα την οικογένεια και τις αξίες της.

Στα πλαίσια της Συνόδου, μια ομάδα Καρδιναλίων κατέθεσε ένα κείμενο με το οποίο ζητά από την Καθολική Εκκλησία να δεχθεί στους κόλπους της “όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως σεξουαλικής προτίμησης, χωρίς να καταπατήσει το δόγμα της”.

Οι Καρδινάλιοι μάλιστα θεωρούν πως η Καθολική Εκκλησία μπορεί να δεχθεί στους κόλπους της τους γάμους ομοφυλοφίλων. Στο κείμενό τους υπογραμμίζουν πως «ο γάμος δεν θα είναι ίδιος μεταξύ αυτών ενός άνδρα και μίας γυναίκας, αλλά πρέπει να καλωσορίσουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Καθολική Εκκλησία: Πιθανή η αποδοχή των gay;

“Οι ομοφυλόφιλοι έχουν χαρίσματα και αξίες να προσφέρουν στην χριστιανική κοινότητα. Είμαστε εμείς έτοιμοι να δεχθούμε αυτούς τους ανθρώπους εξασφαλίζοντας τους έναν αδελφικό χώρο στις κοινωνίες μας; Συχνά επιθυμούν να συναντηθούν με μια εκκλησία που θα τους προσφέρει ένα φιλόξενο σπίτι. Είναι οι κοινωνίες μας ικανές να το κάνουν αυτό αποδεχόμενες και αποτιμώντας τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τον καθολικό δόγμα για την οικογένεια και το γάμο; “

Ο γραμματέας της ειδικής Συνόδου των 191 επισκόπων, καρδιναλίων και ανώτερων κληρικών, που διεξάγεται από τις 5 έως τις 19 Οκτωβρίου Μπρούνο Φόρτε, τάχθηκε υπέρ της νομικής αναγνώρισης των σχέσεων ζευγαριών προσώπων του ιδίου φύλου, αλλά υπό τον όρο ότι θα διαχωρίζονται σαφώς από τους ετεροφυλοφιλικούς γάμους.

“Η Εκκλησία είναι εναντίον της χρήσης της ίδιας ορολογίας» όσον αφορά τις ενώσεις των ομοφυλόφιλων και των ετεροφυλόφιλων, ανέφερε ο Μονσινιόρος Μπρούνο Φόρτε αλλά πρόσθεσε:

“Μου φαίνεται ξεκάθαρο ότι τα ανθρώπινα όντα τα οποία συμμετέχουν σε διάφορες εμπειρίες και σχέσεις έχουν δικαιώματα, τα οποία πρέπει να προστατεύονται”.

 

πηγή: tanea.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button