Οι καλύτερες στιγμές για την ελληνική LGBTQ κοινότητα το 2014!

Οι καλύτερες στιγμές για την ελληνική LGBTQ κοινότητα το 2014! Το 2014 ήταν αναμφισβήτητα μια ιδιαίτερη χρονιά και για την ελληνική LGBTQ κοινότητα. Αν και στις έντονες στιγμές συγκαταλέγονται και αυτές που είχαν να κάνουν με τραγικές επιθέσεις, ρητορικές μίσους, τραγελαφικές δηλώσεις κλπ, εμείς θα προσπαθήσουμε να σταθούμε σε εκείνες που άφησαν τελικά θετικό πρόσημο στην ελληνική κοινωνία (είπαμε, ξεκινάμε θετικά).

Θεοφάνεια με gay φιλιά – η αγάπη δεν είναι αμαρτία

Το ποδαρικό στη χρονιά αυτή το κάνουμε φιλώντας ο ένας τον άλλον. Συγκεκριμένα η ομάδα #PustiRiot σε μια προσπάθεια να περάσει το δικό της μήνυμα αγάπης, αντάλλαξε συμβολικά φιλιά τη στιγμή που ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ τελούσε τη λειτουργία του Αγιασμού των Υδάτων. Πέρα από το μήνυμα αποδοχής, τα ζευγάρια θέλησαν να εκφράσουν και τη δυσφορία τους απέναντι στις ομοφοβικές απόψεις του συγκεκριμένου μητροπολίτη. Μοίρασαν επίσης στους παρευρισκόμενους φυλλάδια με το σύνθημα “Η αγάπη ΔΕΝ είναι αμαρτία”.

Ο πρώτος ανοιχτά gay υποψήφιος δήμαρχος στην Αθήνα

Η Αθήνα το 2014 έζησε ίσως τις πιο gay δημοτικές εκλογές, μιας και ανάμεσα στους υποψήφιους για τον δήμο, ήταν και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος (αν και λίγο πριν τις εκλογές αποσύρθηκε). Ο ίδιος και μίλησε ανοιχτά για τα gay ζητήματα του προγράμματος του και άφησε πολλές αιχμές για τη σεξουαλικότητα άλλων υποψηφίων και δήλωσε ότι είναι και ο ίδιος οροθετικός.

Αρκετές οι ανοιχτά LGBT υποψηφιότητες 

Εκτός όμως από την περίπτωση του Γρηγόρη Βαλλιανάτου, αξίζει να σημειώσουμε ότι στις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές που σημειώθηκαν το περασμένο Μάιο οι υποψηφιότητες των ανοιχτά LGBT υποψηφίων ήταν περισσότερες από ποτέ.

Οι πολιτικοί υποστηρίζουν τα LGBΤQ δικαιώματα (ναι υπάρχουν και αυτοί)

Αν και σίγουρα στα αυτιά μας ηχούν ακόμα τα γεμάτα με μίσος και κακία λόγια των πολιτικών μας, είναι σημαντικό να θυμηθούμε ότι στη χρονιά αυτή είχαμε και αρκετούς που τάχθηκαν με το μέρος μας και μίλησαν υπέρ των LGBTQ δικαιωμάτων.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: “Θα στηρίξουμε τα δικαιώματα των συμπολιτών μας κάθε σεξουαλικής επιλογής στην ίση μεταχείριση απέναντι στην πολιτεία.”

Δημήτρης Παπαδημούλης: “Αντε να δούμε πότε θα αποκαλυφθούν οι ομοφυλόφιλοι υπουργοί στην ‘ανεκτική’ Ελλάδα.”

Βασιλική Κατριβάνου: “Οτιδήποτε φέρνει η τρόικα έχουμε σπεύσει να το δεχθούμε. Δεν έχουμε δικαιολογία να μην ευθυγραμμιστούμε με αυτό (σύμφωνο συμβίωσης). Είναι αίτημα βασικών δικαιωμάτων σε ένα ευνομούμενο κράτος.”

Γιώργος Καμίνης: “Είμαι υπέρμαχος του δικαιώματος στη σεξουαλική διαφορετικότητα. Είμαι υπέρμαχος του δικαιώματος στην επιλογή. Το θεωρώ αυτονόητο.”

Γιάννης Μπουτάρης: “Δεν κάνουμε ούτε πανηγύρι, ούτε καρναβάλι, ούτε τουρισμό, με το Gay Pride τιμούμε τη διαφορετικότητα.”

Η ταυτότητα φύλου στο νόμο για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Προστέθηκε τον Μάρτιο η ταυτότητα φύλου στον νόμο για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, μετά από τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του Πα.Σο.Κ., Κώστας Τριαντάφυλλος, και έγινε δεκτή από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ως νομοτεχνική βελτίωση, τροποποιήθηκε το άρθρο 10, παρ. 1, που αφορά την αντιμετώπιση περιστατικών αυθαιρεσίας από ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας (σε τυπικό τουλάχιστον επίπεδο).

Η Οικογειακή υπόθεση του Athens Pride και η πρώτη γιορτή Υπερηφάνειας της Κύπρου

Τον Ιούνιο γιορτάσαμε τα 10α γενέθλια του Athens Pride με τη συμμετοχή του κόσμου να ξεπερνά τους αριθμούς παλιότερων διοργανώσεων. Σε αυτό το Pride είδαμε (επιτέλους) τον Δήμαρχο Αθηναίων και πλήθος καλλιτεχνών να ανεβαίνουν στη σκηνή. Ιδιαίτερα επιτυχημένη και η διοργάνωση του Thessaloniki Pride.

To 2014 θα μείνει επίσης στην ιστορία σαν την χρονιά όπου η Κύπρος γιόρτασε για πρώτη φορά την πολύχρωμη διαφορετικότητα της. Το πρώτο Cyprus Pride ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Στους παρευρισκόμενους και η Αννούλα η Βίσση που δήλωσε περιχαρής: “Μεγάλη μέρα ! Χάρηκα που ήμουν ανάμεσα σε τόσο νέο κόσμο με ανοιχτά μυαλά κάτι που σε γεμίζει αισιοδοξία” 

Στο ΕΔΔΑ προσέφυγαν 162 ομόφυλα ζευγάρια για το σύμφωνο συμβίωσης

Την προσφυγή 162 ομόφυλων ζευγαριών ταχυδρόμησε τον Ιούλιο το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), σχετικά με συνεχιζόμενο αποκλεισμό που υφίστανται στην Ελλάδα τα ομόφυλα ζευγάρια από το σύμφωνο συμβίωσης, παρά την καταδίκη της χώρας από το ΕΔΔΑ στις 7 Νοεμβρίου 2013. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί μια σημαντική νομική παρακαταθήκη στον αγώνα διεκδίκησης της νομικής αναγνώρισης των ομόφυλων ζευγαριών στη χώρα μας.

Αχ αυτό το αντιρατσιστικό!

Αν και καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια να μην αναφερθούμε σε όλα τα κωμικοτραγικά γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια ψήφισης του εν λόγω νομοσχεδίου (ίσως λίγο πριν και λίγο μετά), θα κρατήσουμε χαρακτήρα και θα μείνουμε στο ότι αναγνωρίστηκε (πάλι επιτέλους) η ρητορική μίσους και γενικά οι επιθέσεις με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου (Για σύμφωνο συμβίωσης ούτε λόγος).

Φάκελος Ομοφοβία 

Αν και στόχος του συγκεκριμένου κειμένου είναι η αποτύπωση όλων των ειδήσεων που σχετίζονται με την LGBTQ κοινότητα και επέδρασαν θετικά, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στην έξαρση των πολλών ομοφοβικών -τρανσφοβικών επιθέσεων.

Παρόλα αυτά (με απόλυτο σεβασμό ως προς τα θύματα των επιθέσεων αυτών)  θα επιλέξουμε να μείνουμε σε όλες τις δράσεις εκείνες που έφεραν το πρόβλημα στο προσκήνιο, ερεθίζοντας τα αυτιά όλων (ευαισθητοποιημένων και μη).

Η επιθέσεις αυτές δημιούργησαν ένα ντόμινο αντιδράσεων βγάζοντας τον κόσμο στον δρόμο, δημιουργώντας επιμορφωτικά σεμινάρια, αναγκάζοντας παρατάξεις να πάρουν θέση και επιβάλλοντας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να ασχοληθούν με το ζήτημα (όχι πάντα με τον πιο επιτυχημένο τρόπο). Η ελληνική κοινωνία έχασε το δικαίωμα να εθελοτυφλεί και αυτό ίσως είναι το μόνο θετικό που μπορεί κανείς να “εκμαιεύσει” από την όλη ιστορία…

Ευχόμαστε ο καινουριος χρόνος να φέρει λιγότερη βία και περισσότερο σεβασμό. Γιατί διαφορετικοί ή μη, είμαστε όλοι ίσοι!!!

 

πηγή: avmag.gr

 

γκει σεξ

 

 

γκει ερωτικες ιστοριες

 

 

γκει ιστοριες

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button