Οι γκέι σειρές που άλλαξαν τον κόσμο!

OI GAY ΣΕΙΡΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ-ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΗΣ LGBT ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ
Οι τηλεοπτικές σειρές που αναφέρονται στην LGBTQ κοινότητα και προβλήθηκαν αρχικά σε Αγγλία  και Η.Π.Α. κυρίως από το δίκτυο του ΗΒΟ κατάφεραν να αγγίξουν το κοινό τόσο για την αμεσότητα, ειλικρίνεια στο τρόπο αφήγησης των χαρακτήρων όσο και μακριά από στερεότυπα κάθε είδους. Ισως μάλιστα διακρίνει κανείς ότι η θεματολογία τους ήταν προφητική καθώς το θέμα του συμφώνου Συμβίωσης, τα όρια της ατομικής ελευθερίας και των σχέσεων αποτυπώνονται ευδιάκριτα. Κυρίως όμως αν ταυτιστείς μαζί τους μπορεί να ανακαλύψεις αλήθειες τόσο βαθιά κρυμμένες, όμως μη ξεχνάμε ότι ο καθένας είναι αυθεντικός και αυτό το αναλύουν οι σειρές της TV.

Οι γκέι σειρές που άλλαξαν τον κόσμο

Οι γκέι σειρές που άλλαξαν τον κόσμο

QUEER AS FOLK- ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ LGBT ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Ο ΓκέιΛ Χάρολντ ως Μπραίαν Κίνυ σε μια φράση του χαρακτήρα αναλύει όλη την ιστορία της κοινότητας. Ή επιμορφώστε τους ή..πυροβολήστε τους εννοώντας ότι η ημιμάθεια του κόσμου με την υποκρισία είναι ορατή. Κυρίως σε ένα κόσμο που οι straight θέλουν να επιβάλλουν και στους άλλους την αντανάκλαση της εικόνας τους. Όμως η σειρά με την τηλεοπτική εκδοχή της στις Η.Π.Α. διαφέρει σε αρκετά σημεία με την Αγγλική που απλά χρωμάτισε την εικόνα. Κατάφερε να αγγίξει όλα τα ζητήματα της κοινότητας για όλες τις ηλικίες και κυρίως με αποστομωτικό λόγο αν και σε ορισμένα επεισόδια κυριαρχεί η υπερβολή που συνήθως υπάρχει στη μικρή οθόνη.

ΑΝ είστε νέος και έχετε ερωτήσεις δηλαδή στην ηλικία του Τζάστιν μπορείτε να βρείτε απαντήσεις, να δείτε τον κόσμο των πολύχρωμων πλασμάτων αλλά και να μάθετε πράγματα που μπορεί να φανούν χρήσιμα. Η αποδοχή της ερωτικής ταυτότητας μέσα από τα μάτια του νεαρού που αποτυπώνει άψογα ο Ράντυ Χάρισσον αποδεικνύει ότι το ταξίδι δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά έχει μαγικές στιγμές με μαθήματα ζωής αλλά κυρίως ότι μεταξύ των ατόμων με ίδια κατεύθυνση υπάρχει το μέτρο της υποστήριξης… γκει ιστορίες

ΑΝ είστε λίγο πιο ψαγμένος το συστήνουμε γιατί πολλές σκηνές ή ατάκες δίνουν αποστομωτικές απαντήσεις σε όσα θέλατε να ρωτήσετε. Πολλές σκηνές της σειράς ενέπνευσαν γνωστές ταινίες του LGBT κινηματογράφου και αποτέλεσαν το μοτίβο για να δείξουν διαχρονικά την ιστορία των ατόμων…που την απαρτίζουν. Μην ταυτιστείτε πάντα με τους χαρακτήρες αλλά αν σας ρωτούσα ποιον ήρωα σας εκφράζει, μην βιαστείτε να απαντήστε. Απλά γιατί κανείς δεν είναι όπως ο εαυτός σας πραγματικά..

ΑΝ είστε πολύ ψαγμένος μπορείτε να κατανοήσετε το κόσμο γύρω σας, με συναισθήματα, ανθρωπιά και αγάπη. Ίσως βοηθήσετε κιόλας όσους το αξίζουν πραγματικά. Αν μου λέγατε ποιος χαρακτήρας μου άρεσε χωρίς να ταυτιστώ μαζί του, θα έλεγα τον φίλο του Τέντ. Ίσως εκεί να βρήκα το άλλο μου μισό. Αλλά καμιά φορά αξίζει τον κόπο να ψάξουμε καλύτερα, βαθύτερα και να δούμε περισσότερα.

ΑΣ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ  ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…

ΑΝ εντελώς τυχαία μας διαβάζουν και straight people μπορούν να το δουν. Οχι μόνο για την αμφισβήτηση που διακρίνει σε ένα επεισόδιο τον Έμετ, ούτε τον Τζάστιν που κάνει έρωτα- ουσιαστικά ήταν χάρη- στην αγαπημένη του φίλη χωρίς όμως να αλλάξει τα αισθήματά του. Αυτό δείχνει ότι γεννιέσαι με αυτό… που για την παρέα της σειράς είναι χάρισμα…γκει φωτογραφιες

ΑΝ θέλετε το συστήνουμε κυρίως στους γονείς. Μπορούν να δουν όλες τις απαντήσεις αρχικά για το γιο τους. Το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης και αυτοπροσδιορισμού με το δικαίωμα της επιλογής. Οι γονείς επειδή υπάρχει τεράστια έλλειψη ΠΑΙΔΕΙΑΣ στη χώρα μας οφείλουν να κατανοήσουν και ας μην αποδεχτούν την πραγματικότητα. Εξάλλου μια ατάκα στη σειρά αναφέρει ότι αν δεν καταλαβαίνουν… Επιμορφώστε τους ή πυροβολήστε τους που φυσικά το αναφέρει με χιούμορ….

ΠΑΡΟΤΙ η σειρά με το 1ο κύκλο γυρίστηκε ως το 2001 προσέγγισε θέματα που συζητούνται την τελευταία 15ετία. Όπως το ζευγάρι με την Λίντσευ δηλαδή το ζευγάρι 2 lesbian που μεγαλώνουν με μητρική αγάπη το μωρό..του Μπράιαν. Στηρίζουν με νομικούς όρους το δικαίωμα αυτό. Σε άλλα σημεία προβλέπουν την μορφή της οικογένειας ανεξαρτήτως φύλου και μάλλον πρόβλεψαν το Σύμφωνο Συμβίωσης που έρχεται για όλους στην χώρα μας. Η συμβίωση 2 ατόμων ανεξαρτήτως φύλου προσδιορίζει ουσιαστικά την συμβίωση και υπόσταση δύο ανθρώπων. Και επειδή είμαστε όντα που εξελίσσονται η συμβίωση αυτή δεν είναι κυρίως σωματική. Είναι πάνω από όλα πνευματική, ψυχική, κοινωνική.γκέι γνωριμίες για σεξ

Η σειρά στον 2ο κύκλο ωρίμασε πέρα από τις προσωπικές ή διαπροσωπικές σχέσεις των ηρώων του έργου, αποκαλύπτοντας την ανθρώπινη πλευρά της κοινότητας αλλά θίγοντας με άμεσο τρόπο χωρίς περιστροφές κρίσιμα ζητήματα που διέπουν τις σχέσεις, τον έρωτα, το μέλλον, την ζωή, την επιθυμία να βρεις το άλλο σου μισό. Με τρόπο ρεαλιστικό αλλά και ευθύ λόγο δεν απομυθοποιεί τους χαρακτήρες αλλα φωτίζει την ουσία των συναισθημάτων και πράξεων. Σε ορισμένα επεισόδια θίγει ευθέως καυτά ερωτήματα όπως αν ένα ζευγάρι lesbian μπορεί άριστα να ανατρέψει ένα μωρό- θα εκπλαγείτε αν γίνει δημοσκόπηση στην Ελλάδα πόσοι θα είναι θετικοί- αλλά και την εικόνα του έξω κόσμου για την LGBT κοινότητα. Σε κάποια σημεία αναδεικνύει την gay κουλτούρα, ενώ άλλοτε προσπαθεί να κεντρίσει την ουσία να παραμείνεις άνθρωπος…

ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ οι ατάκες του κατά τα άλλα…”άκαρδου” Γκέιλ Χάρολντ ή Μπράιαν που απαντά σε όλα σχεδόν όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ομοφοβία ή την επιδεικτικότητα των ανίδεων. Σε πολλά σημεία ο κύκλος έχει εξαιρετική μουσική και αγαπημένα κομμάτια ιδίως στο τέλος κάθε επεισοδίου, ενώ με έξυπνο τρόπο αναδεικνύει τα προτερήματα των πολύχρωμων ανθρώπων που έχουν φιλοσοφία για τη ζωή, τον έρωτα και δεν απορρίπτουν την ζωή.

ΔΕΝ μας άρεσε η αναφορά στο θέμα των ναρκωτικών που μεν καυτηριάζεται αλλά δεν αποτελεί κοινή πρακτική ή των συνηθισμένων λόγων για να απολαύσεις μια επαφή.  Στο τέλος όμως η πλειοψηφία το απορρίπτει προτάσσοντας ότι ο έρωτας χωρίς βοηθήματα ή ναρκωτικά είναι όμορφος, γεμάτος χημεία, γεμάτος μυρωδιές και γεμάτος αγάπη ιδίως αν το πρωί ξυπνάς και έχεις κάποιον δίπλα σου για μια καλημέρα. Τελικά το ισορροπεί το θέμα σε 2 επεισόδια.

Στον τον 3ο κύκλο που παίζουν περισσότεροι  Έλληνες ηθοποιοί οπότε μην εκπλαγείτε,  η σειρά σοβαρεύει πολύ. Αγγίζοντας το θέμα των ναρκωτικών, της πορνείας, το θέμα των οροθετικών, την πολιτική που μπλέκει με τα πιστεύω των χαρακτήρων αλλά κυρίως γιατί δείχνει ότι αυτό που προέχει είναι η ανάγκη να τα πει έξω από τα δόντια. Να δείξει ότι υπάρχουν δρόμοι να αλλάξει ο κόσμος όχι μέσα από το σεξ αλλά κυρίως από την αγάπη και στήριξη των ατόμων που κάποια στιγμή θα αφήσουν χώρο στους νέους LGBT. Γεμάτο μουσική, κλάμπινγκ αλλά και φιλοσοφία ζωής στο τέλος δείχνει ότι η ανάγκη να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι είναι το προτέρημα μας να γίνουμε πιο χρήσιμοι στο κόσμο, χαρισματικοί και γεμάτοι από ανθρωπιά για όλους.

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ LOOKING ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ

Η σειρά που προβλήθηκε από το ΗΒΟ με μια παρέα φίλων που δεν ταιριάζει πάντα με το δόγμα του queer as folk αλλά μεγαλύτερων αποτελεί ένα φαινόμενο που επικεντρώνει στις σχέσεις, στο σεξ, στην κουλτούρα, στην ανάγκη να αλλάξουν τα στερεότυπα. Με επεξήγηση για τους όρους και την γλώσσα της LGBT κοινότητας στη πόλη του Σαν Φραντσίσκο που έχει ως σημείο αναφοράς την rainbow flag δείχνει ότι οι αποχρώσεις της διαφορετικότητας είναι ποικίλες αλλά κυρίως ανθρωποκεντρικές.γκει γνωριμίες

Η σειρά διατηρεί  μια θαυμάσια αίσθηση του χρόνου και του τόπου, όπως Maupins Tales of the City αποτυπώνοντας άριστα την σημερινή ημέρας γκέι ζωή όχι μόνο στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά από πολλές πόλεις στη Βόρεια Αμερική. Ένα αστείο, συγκινητικό, ανθρώπινο μοτίβο χαρακτήρων, αντανακλά πολλές πλευρές της ζωή των ανθρώπων, και συχνά διορατική ως προς το πόσοι από εμάς σκέφτονται και συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο.

Η σειρά εκφράζει περισσότερο την ψυχολογία των ατόμων, την εσωτερική παρόρμηση αλλά και την ανάγκη να είναι ο ένας δίπλα στον άλλο αναζητώντας τον Ένα κατάλληλο σύντροφο για το υπόλοιπο της ζωής τους…

Οι χαρακτήρες με αριστοτεχνικό τρόπο λες και βιώνουν την στιγμή, αιχμαλωτίζουν την μέρα ή carpe diem όπως γνωρίζουμε, ενώ αναλύει τον γκέι πολιτισμό σε όλες τις εκφάνσεις του.. Η σειρά καταλήγει στην ωριμότητα των χαρκατήρων  μέσα από τις σχέσεις, την καριέρα, την αυτο-έκφραση, την επιχειρηματικότητα, την οικογένεια και τη φιλία.

Αναλύει την ισότητα, την αποδοχή και την υπερηφάνεια, την συνολική προσέγγιση και τελικά την αποδοχή της κοινωνίας για τα χαρισματικά πολύχρωμα πλάσματα που δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από την ελευθερία να διατηρούν την προσωπικότητά τους και να δείχνουν ότι ο μαγικός τους κόσμος σέβεται την ανθρώπινη υπόσταση.

Κοιτάζοντας επίσης αποφεύγει μια παγίδα για την οποία οι ομοφυλόφιλοι έχουν εδώ και καιρό παραπονιούνται: την υπερβολική χρήση των στερεοτυπικών, «FEM δράσης« γκέι χαρακτήρες.

Είναι επίσης αναζωογονητικό να βλέπεις χαρακτήρες διαφόρων ηλικιών που εκφράζονται κοινωνικά, ακόμη και αν κάποιοι μπορεί να πουν αυτό συμβαίνει σπάνια στον πραγματικό κόσμο. Καθώς η σειρά ολοκληρώνεται θίγει θέματα όπως οι  ανοικτές σχέσεις, μονογαμία, την αγαμία, τον γάμο, την συνύπαρξη, την ανάγκη να αποδείξει ότι οι gay εξελίσσονται προς τη σωστή κατεύθυνση και δεν μεταλλάσσονται σε ένα κόσμο που παράγει καταναλωτισμό, στερεότυπα, υπερπληθυσμό χωρίς όρια, σε ένα κόσμο που λίγοι έχουν τα πάντα και οι περισσότεροι τίποτα.

Κατά κάποιο τρόπο η σειρά δείχνει ότι σε ένα κόσμο straight πιθανόν οι gay και οι LGBT ήρθαν να αποτελέσουν την ασφαλιστική δικλείδα για να μην καταρρεύσει η ανθρωπότητα. Μπορεί να το εκθέτει ως υπερβολή αλλά δεν είναι. Και αυτό γιατί η gay κουλτούρα έχει επηρεάσει μόνο θετικά την αυτογνωσία του ατόμου, τον αυτοπροσδιορισμό ότι δεν υπάρχουν φύλα. Παρά μόνο Άνθρωποι. Αυτό το έχουμε ξεχάσει γιατί It’s olny love…

πηγή: gayhellas.gr

 

γκέι γνωριμίες για σεξ

 

gay gnorimies

 

 

γκει σεξ

 

 

γκει ερωτικες ιστοριες

 

 

γκει ιστοριες

γκέι ιστορίες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button