Γιατί οι στρέιτ άντρες κάνουν σεξ με στρέιτ άντρες;

Ένα νέο βιβλίο έρχεται να γκρεμίσει και το τελευταίο ταμπού στο σεξ -και δη, στο ομοφυλοφιλικό. Με δυο λόγια, στο «Not Gay: Sex Between Straight White Men»(Όχι Γκέι: Σεξ Μεταξύ Στρέιτ Λευκών Ανδρών) που ήδη κυκλοφορεί, η συγγραφέας Jane Ward και καθηγήτρια σεξολογίας στο πανεπιστήμιο του Ρίβερσαϊντ στην Καλιφόρνια θεωρεί ότι πολλοί στρέιτ άντρες δεν θα είχαν αντίρρηση να πειραματιστούν ερωτικά με έναν άλλον άντρα, επίσης στρέιτ.

Και αν μέχρι σήμερα κανείς άνθρωπος πάνω στον πλανήτη δεν θα σοκαριζόταν με την εικόνα δυο γυναικών να ερωτοτροπούν σφόδρα μεταξύ τους ως σύγχρονες ιέρειες της Λεσβίας (εκ καταγωγής και όχι μόνο) Σαπφούς, είτε ακόμη και στην ιδέα πως αρχαίοι Έλληνες ρωμαλέοι συμπολεμιστές σαν τον Αχιλλέα και τον Πάτροκλο ή τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Ηφαιστίωνα πιθανώς να είχαν δεσμούς πολύ παραπάνω από «αδερφικούς», εντούτοις, στην αποκάλυψη ότι τη σήμερον ημέρα δυο καθωσπρέπει άντρες δεν θα είχαν πρόβλημα να συνευρεθούν, η κοινωνία δεν μπορεί να δείξει την ίδια επιείκεια.

«Η ομοφυλοφιλική επαφή είναι ένα κανονικό μέρος της ανδρικής ερωτικής εμπειρίας, απλά η κοινωνία δεν θέλει να το δει στις αληθινές της διαστάσεις», ισχυρίζεται η συγγραφέας. «Εμμένοντας κάποιος στην πεποίθηση -έστω και κάνοντας τα στραβά μάτια- ότι μόνο η γυναικεία σεξουαλικότητα έχει την ευχέρεια και την κοινωνική ανοχή στο προνόμιο του να πειραματίζεται ερωτικά με το ίδιο φύλο, αυτόματα κατατάσσει κάθε γυναίκα στο ρόλο ενός ατόμου που είναι έρμαιο των σεξουαλικών ορμονών του», αναφέρει η Ward. «Όμως και ο αντρικός εγκέφαλος κατακλύζεται από τέτοιου είδους ορμόνες, οι οποίες ενεργοποιούνται είτε από εξωτερικά ερεθίσματα, είτε από μια πολύ βαθιά συναισθηματική σχέση με έναν άντρα -καθ’ όλα στρέιτ».

Ερευνώντας επί σειρά ετών δεκάδες άνδρες στις φυλακές και τα στρατόπεδα, η συγγραφέας επισημαίνει ότι γελιόμαστε οικτρά όλοι εμείς οι απ’ έξω, νομίζοντας πως οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις που λαμβάνουν χώρα εκεί μέσα, είναι απλά και μόνο μια απόδειξη του πόσο «αδερφή» ή «μάτσο» είναι κάποιος. «Κατανοώντας τις συνθήκες διαρκούς αποχής από φυσιολογικές, ετεροφυλοφιλικές σεξουαλικές σχέσεις σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας ή σε απομακρυσμένα στρατόπεδα, η σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ αντρών που υπηρετούν σκληρές στρατιωτικές θητείες ή εκτίουν βαριές ποινές δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη στροφή στην ομοφυλοφιλία: στην πραγματικότητα είναι μια απολύτως απαραίτητη οργανική και εγκεφαλική ανάγκη», τονίζει η Ward.

Και γιατί ο τίτλος του βιβλίου της αναφέρεται αποκλειστικά στους λευκούς άνδρες;Η Ward απαντά: «Θα έλεγα ότι μάλλον επειδή οι λευκοί αποτελούν την εξιδανικευμένη φυλή της σύγχρονης κοινωνίας, την πιο καθωσπρέπει και, επιπλέον, αποτελεί υπόδειγμα της στερεότυπης ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Αλλά, πιστέψτε με, όποιοι εξωτερικοί παράγοντες τείνουν να εξωραΐσουν τη βαθιά ανάγκη κάθε ανθρώπου, λευκού ή μαύρου, αρσενικού ή θηλυκού για σεξουαλική ικανοποίηση με κάθε δυνατό τρόπο, απλά βρίσκονται στο άλλο άκρο της αληθινής ζωής».

πηγή: askmen.com
φωτο: https://twitter.com/queerty/status/629374804668383232

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button