Η «gay διάβαση» που οδηγεί στη ρωσική πρεσβεία της Στοκχόλμης

Υπάρχουν πολλοί τρόποι, με τους οποίους μπορεί να εκφράσει κανείς τις θέσεις του, την υποστήριξη αλλά και την αγανάκτηση του απέναντι σε ότι θεωρεί άδικο και εγκληματικό. Αυτό πρέπει να σκέφτηκε και μια ομάδα υποστηρικτών των gay δικαιωμάτων και έβαψε τη διάβαση έξω από τη ρωσική πρεσβεία, στην Στοκχόλμη, στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Η κίνηση αυτή, αποτελεί μια μορφή διαμαρτυρίας απέναντι στην πολιτική διάκρισης και κακομεταχείρισης της Ρωσίας ενάντια στην LGBT κοινότητα.

Κάτι βέβαια που δεν δείχνει να καταλαβαίνει η αστυνομίας της Σουηδικής πρωτεύουσας, αφού μέσα από τον εκπρόσωπο της δήλωσε: «Το να διαμαρτύρεσαι είναι ένα πράγμα, πρέπει να γίνει. Αλλά αυτό είναι λάθος ακόμα και αν ο στόχος είναι άλλος. Υπάρχει το ρίσκο να προκαλέσει το κίνδυνο σε αυτούς που χρησιμοποιούν τη διάβαση, μιας και έχουν συνηθίσει να μοιάζουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Μπορεί να δημιουργηθεί μπέρδεμα, αν δείχνει διαφορετικά».

γκει

Η αστυνομία επικοινώνησε επίσης με την πρεσβεία της Ρωσίας, δήλωσε όμως αναρμόδια για την επαναφορά της διάβασης στην αρχική της κατάσταση.

Αν και τα κίνητρα της πράξης αυτής είναι προφανή, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιος ακριβώς το έκανε.

Την περασμένη Κυριακή μια ομάδα γυμνών ανδρών διαδήλωσε μπροστά από την ρωσική πρεσβεία, ακριβώς στο σημείο που βρίσκεται η εν λόγω διάβαση. Δεν είναι σίγουρο όμως, αν συνδέεται με το περιστατικό.

Πέρα από τη σοβαρότητα του μηνύματος που προσπαθεί να περάσει το όλο εγχείρημα, εμείς θα προτείναμε να την υιοθετήσουν και για αισθητικούς λόγους.

πηγή: www.avmag.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button