Gay κλισέ που μας σπάνε τα νεύρα

Εντάξει, το καταλάβαμε ότι για πολλούς δεν αποτελεί και τη μεγαλύτερη ευτυχία το να γνωρίζουν ότι ο γιός, η κόρη τους ή ο φίλος τους είναι gay. Είναι κατανοητό για εμένα τουλάχιστον αυτό, όμως ειλικρινά τις περισσότερες φορές δεν μπορώ να ακούω δικαιολογίες ούτε τους μύδρους που εξαπολύονται από τη μόδα των δήθεν κοινωνικών εκπομπών στον σκουπιδότοπο της ελληνικής τηλεόρασης. Θα ασχοληθούμε στο παρόν άρθρο με τα διάφορα τσιτάτα που επικρατούν από την πλευρά της κοινωνίας ως προς τους ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες γιατί δεν είναι σωστό να τα χώνουμε μόνο στον ίδιο το χώρο μας.

“Θέλω ο γιός/η κόρη μου να μου κάνουν εγγόνια”. Είναι κατανοητό για μένα αυτό και αρκετά γλυκό αλλά παράλληλα είναι και ένα τεράστιο θέμα. Ακούγοντας κάτι τέτοιο, στο νου μου έρχονται συνειρμικά χιλιάδες περιπτώσεις ανθρώπων που κάνουν παιδιά μόνο και μόνο για να πουν ότι έκαναν. Τα παιδιά, όπως το βλέπω εγώ, πρέπει να είναι “προιόντα αγάπης” και όχι μια ακόμα τυπική διαδικασία. Κακά τα ψέμματα, ο περισσότερος κόσμος κάνει παιδιά χωρίς να είναι έτοιμος για την πατρότητα ή τη μητρότητα. Θεωρώ όμως ότι είναι απίστευτα εγωιστικό να έχουμε την απαίτηση τα παιδιά μας να μας κάνουν εγγόνια, να θεωρούμε τη δημιουργία εγγονιών ως το ξεπλήρωμα των κόπων που καταβάλαμε κατά την ανατροφή των παιδιών μας. Πιστεύω ότι πέρα από την τεκνοποίηση και τα συναφή, οι γονείς το μόνο που ζητούν θα πρέπει να είναι η ευτυχία των παιδιών τους. Πολλές φορές αυτή η ευτυχία δεν περνάει μέσα από έναν γάμο ή από τη δημιουργία οικογένειας, τυγχάνει να περνάει μέσα από το γκειλίκι.
“Εντάξει, είσαι gay, όμως να παντρευτείς και να κάνεις οικογένεια και θα το ξεχάσεις”. Δεν μπορώ να βρω κατάλληλους χαρακτηρισμούς για την παραπάνω απαράδεκτη άποψη. Με λίγα λόγια, λέμε στο γιό μας να βρει μια κακομοίρα, να την παντρευτεί και να τη φλομώσει στο κέρατο με κάποιον άντρα (γιατί σίγουρα θα συμβεί). Του ζητάμε να ζήσει μια ζωή δυστυχισμένη, με μια γυναίκα που ούτε θα τον εκφράζει ούτε θα τον εμπνέει, επειδή και καλά “θα ξεχάσει”. Τι είναι δηλαδή, ραντεβού και το ξέχασε; Σε τι ακριβώς φταίει εκείνη η άμοιρη γυναίκα, την οποία οι γονείς του παλικαριού φυσικά και δεν λαμβάνουν υπόψη; Αίσχος, τέτοιες αντιλήψεις είναι κουτοπόνηρες, για να μην πω τίποτα χειρότερο.

“Πρέπει να πάει με πουτάνα το παιδί στην εφηβεία, για να μη γίνει πούστης”.Μάλιστα. Παραλλαγή του παραπάνω είναι το κλισέ “αν είχες πάει με γυναίκα ποτέ δεν θα γινόσουν πούστης”. Καλά, το ξέρουμε ότι το νινί σέρνει καράβι αλλά δυστυχής δεν συμβαίνει το ίδιο με όλα τα καράβια. Δηλαδή, να φανταστώ ότι ο μικρός έφηβος, που έχει αρχίσει δειλά δειλά να διαπιστώνει ότι του αρέσουν τα αγοράκια και όχι τα κοριτσάκια, άμα πάει με την κάθε πουτάνα θα ενθουσιαστεί τόσο πολύ που θα γίνει άντρας και μάλιστα από τους πιο βαρβάτους. Η πραγματικότητα άλλα λέει. Υπήρξαν πολλοί που πήγαν με ιερόδουλες και όχι μόνο δεν άλλαξαν μυαλά αλλά ακόμη φανατικότερα έγιναν γκέι. Θυμάμαι περιστατικό μιας μητέρας, η οποία ανησυχούσε γιατί ο γιός της, στην ηλικία των 16 ετών δεν είχε πάει με γυναίκα. Συνεχώς του έδινε χρήματα για να πάει στα πορνεία, μέχρι που εκείνος γύρισε και της είπε ότι θέλει να κάνει σεξ όταν θα ερωτευτεί. Σήμερα, είναι παντρεμένος με μια κοπέλα και έχουν και δυο παιδάκια. Παρότι δνε πήγε στα μπουρδέλα, πούστης δεν έγινε.

” Μην κάνεις παρέα μόνο με αγόρια, γιατί μπορεί να γίνεις αδερφή”. Από την άλλη, φυσικά, εάν τους αποκαλύψεις ότι είσαι γκέι θα φταίει το γεγονός ότι έκανες παρέα με κορίτσια.

” Η ομοφυλοφιλία είναι αμάρτημα. Ο απόστολος Παύλος λέει ότι οι αδερφές δεν θα πάνε στον Παράδεισο”. Χμ…για να σκεφτώ. Έχουμε έναν πάνσοφο, πανάγαθο Θεό, ο οποίος όμως θα δεχτεί στον Παράδεισο μόνο όσους πήγαν με γυναίκες, άσχετα με το αν τις αγάπησαν, αν ήταν πιστοί σύζυγοι, αν τις έσπαζαν που και που στο ξύλο (όταν δεν τους άκουγαν όμως). Θα δεχτεί στην αγκαλιά του εκείνους που είχαν πηδήξει κάθε θηλυκό ζώο που περπατάει με πόδια, δύο ή τέσσερα. Εάν ο Θεός αγαπάει κάτι, σύμφωνα με τις διδαχές πάντα, αυτό είναι η Αγάπη. Αποκλείεται, λοιπόν, να αγαπιούνται δύο άτομα του ίδιου φύλου μεταξύ τους, αθώα και ειλικρινά; Αποκλείεται μέσω της Αγάπης τους να φτάσουν στο Θεό; Τελικά, πιστεύουμε στο Θεό ή στον Απόστολο Παύλο; Είπε ποτέ ο ίδιος ο Ιησούς κάτι από όλα αυτά ή άφησε τα τεχνικά ζητήματα στους άλλους; Είμαι άτομο που σέβεται βαθιά την Εκκλησία και που νομίζει ότι αγαπάει το Θεό και δε νομίζει ότι ο Θεός του στέκεται σε αυτές τις ανθρώπινες ανοησίες. Ας μην λέμε στο Θεό τι πρέπει να κάνει.

“Ως gay, είσαι καταδικασμένος να μείνεις μόνος”. Αυτό έχει αρκετή δόση αλήθειας, μόνο και μόνο όμως επειδή επικρατούν απόψεις όπως οι παραπάνω. Εάν φτάσουμε όλοι μας στο σημείο να σεβόμαστε τον άνθρωπο και τις επιλογές του, εάν δεν τον τρώμε με την κατακραυγή, τότε ίσως μπορούν να υπάρξουν μακροχρόνιες σχέσεις που δεν θα έχουν φθαρεί και εξαιτίας της κοινωνικής περιθωριοποίησης.

” Σε αυτό το χώρο επικρατεί η πορνεία και η διαστροφή”. Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος είναι κοινωνία Αγγέλων, τέλειος, ιδανικός σαν την Πολιτεία του Πλάτωνα. Περίμενα σοβαρότερα επιχειρήματα. Ως προς τη διαστροφή ή όχι, ας ανοίξουμε και κανένα βιβλίο ψυχολογίας να ξεστραβωθούμε ή ακόμα μπορούμε να δούμε ειδήσεις. Όταν ως κοινωνίες δημιουργούμε γκέτο και underground χώρους, τότε και η συμπεριφορά που θα επικρατεί σε αυτούς τους χώρους θα είναι ανάλογη. Για να δοκιμάσουμε λίγο την αποδοχή και βλέπουμε.

“Ένας gay δεν μπορεί να είναι σωστός επαγγελματίας σε μια σειρά επαγγελμάτων”. Ω ναι, το άκουσα και αυτό στην τηλεόραση και είμαι σίγουρος πως κανένας γιατρός, πολιτικός, καθηγητής πανεπιστημίου, επιστήμονας, άνθρωπος των τεχνών και των γραμμάτων δεν ήταν καλός σε αυτό που έκανε, μόνο και μόνο επειδή ήταν λούγκρα. Λες και ξέρουμε ποιός είναι και ποιός δεν είναι…

 

 

 

 

 

 

 

πηγή: gayprofusion.wordpress.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button