Athens Pride 2015 – 13 Ιουνίου: Φεστιβάλ Υπερηφάνειας 2015 – Πάρε θέση

Το Athens Pride 2015 παίρνει θέση υπέρ της 100% ισότητας, δικαιοσύνης, αποδοχής και σεβασμού για τις λεσβίες, τους γκέι, τα αμφισεξουαλικά και τρανς άτομα (LGBT), καθώς και για κάθε μέλος της ελληνικής κοινωνίας. Σε διαμαρτυρία, παίρνει θέση εναντίον κάθε εκδήλωσης μίσους, διακρίσεων και βίας. γκέι γνωριμίες για σεξ

Το Athens Pride είναι μια γιορτή. Ωστόσο, η Παρέλαση είναι και μία ισχυρή πολιτική πράξη, η απήχησή της οποίας δεν μεταφράζεται μόνο σε αριθμούς συμμετοχής αλλά κυρίως σε ορατά αιτήματα.

Σας προσκαλούμε όλες και όλους να πάρετε θέση ατομικά ή ομαδικά στη φετινή Παρέλαση, με τα αιτήματά σας γραμμένα σε πλακάτ ή πανό, έτσι ώστε να προκαλέσουμε την ελληνική κοινωνία και την πολιτική, θρησκευτική και πολιτιστική ηγεσία να πάρουν θέση, για μια πραγματική δημοκρατική αλλαγή.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ATHENS PRIDE

Τα Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Pride) ξεκίνησαν μετά από αστυνομική επίθεση στο μπαρ «Στόουνγουολ» της Νέας Υόρκης το 1969. Τότε, για πρώτη φορά, γκέι, λεσβίες και τρανς άτομα αντεπιτέθηκαν και διεκδίκησαν με σθένος την ύπαρξή τους. Είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια γιορτή της LGBT ορατότητας και διαδήλωση για την ισότητα και τον σεβασμό κάθε ερωτικής συμπεριφοράς και έκφρασης/ταυτότητας φύλου.

 
Φέτος το Athens Pride κατάφερε, για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια μάταιων προσπαθειών, το ΕΣΡ να κάνει δεκτή την πρόταση του Athens Pride να προβάλει σποτάκι στην τηλεόραση, αποδεχόμενο το αυτονόητο ότι πρόκειται περί κοινωνικού μηνύματος. Επίσης για πρώτη φορά, το μετρό Αθήνας δέχτηκε να βάλει αφίσες του Πράιντ. Προχωράμε.
Από την 1η ιστορική παρέλαση του 2005, το Athens Pride μάχεται για την ισονομία και το δικαίωμα όλων των LGBT ατόμων στην προσωπική έκφραση. Η LGBT κοινότητα της Ελλάδας μαζί με το Athens Pride επιτελέσαμε άλμα αναφορικά με την ορατότητα μέσα στην κοινωνία, ωστόσο ο δρόμος για την ισότητα και τον σεβασμό παραμένει μακρύς.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΑΣ / ATHENS PRIDE DAY

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ / SATURDAY 13 JUNEγκει ιστορίες

12.00-17.00
ΠΡΩΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Face and Body Painting με τα χρώματα της υπερηφάνειας
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ με το δικό σου πλακάτ / TAKE A STAND with your own placard

13.00-17.00
DJ sets

17.00
Χαιρετισμοί / GREETINGS

18.00
ZUMBA® PARTY
Χορεύουμε και ξεσαλώνουμε ακολουθώντας τους ZUMBA® Instructors / Warm up for the Parade with ZUMBA® Ιnstructors

18.30
ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ / OFFICIAL PARADE OPENING

19.00
ΠΑΡΕΛΑΣΗ / PARADE

21.00-00.00
ATHENS PRIDE LIVE SHOW & PARTY

———————————————————-
Για πρώτη φορά θα υπάρχει τουαλέτα για ΑμεΑ στην πλατεία και ειδικοί χώροι στάθμευσης, στη μία πλευρά της πλατείας, για αναπηρικά οχήματα.

Επίσης θα υπάρχουν διερμηνείς ελληνικής νοηματικής γλώσσας και χειλανάγνωσης, ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία κωφών κ βαρηκόων καθώς επίσης και εθελοντές/τριες προσβασιμότητας, αν κάποιο ΑμεΑ επιθυμεί συνοδεία ή/και περιγραφή, για να επισκεφθεί τα υπόλοιπα περίπτερα, να απολαύσει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ή για να πάρει μέρος στην παρέλαση.

———————————————————

Το ATHENS PRIDE στηρίζεται αποκλειστικά σε εθελοντική εργασία. Ο πλούτος του φεστιβάλ μας είναι ο εθελοντισμός και η γενναιόδωρη προσφορά πάμπολλων ατόμων.

πηγή: athenspride.eu

γκει γνωριμίες

γκει ιστοριες

γκέι ιστορίες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now Button